FRA

IT-säkerhetsexpert till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 september 2019
Stängs
den 13 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande IT-säkerhetsexperter till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som IT-säkerhetsexpert hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsexpert hos oss får du utnyttja ditt djupa intresse för och erfarenhet av penetrationstester, incidenthantering, IT-forensik och sårbarhetsanalys. Du har ett starkt intresse av och kunskap om IT-säkerhet rörande Windows och andra Microsoftprodukter. Vi arbetar med unika uppgifter i ett mycket utmanande och komplext sammanhang. Resultatet av dina insatser kommer att göra stor skillnad och leverera direkt nytta, inom cyberavdelningen och FRA, för Sveriges säkerhet.

I arbetet använder du antingen befintliga verktyg eller så utvecklar du dina egna, allt efter behov. Du får stort eget ansvar med fokus på kvalitet, noggrannhet och effekt. Det finns stora möjligheter att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet både genom egna studier/projekt samt kompetensutveckling genom deltagande i relevanta IT-säkerhetskonferenser/utbildningar.

I det dagliga arbetet kommer du att vara del av ett eller flera utvecklings-, produktions- eller underrättelseuppdrag. Arbetet sker i många fall i mindre grupper med djup teknisk kunskap och gedigen kompetens. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi ständigt hjälper varandra. Vi brinner för vad vi gör och våra slutresultat är något vi är mycket stolta över!

Vi har stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor både inom och utom landet kan förekomma.
 

Du kan
Vi söker dig som har djup kunskap om och ett genuint intresse för IT-säkerhetsområdet. Du ska ha djup kunskap om framförallt Windows och övriga Microsoftprodukter. Även kunskap om Linux är viktigt för att klara av arbetet. Förutom detta har du har en bred teknisk bas i kombination med en fördjupad kunskap inom ett eller flera av områdena nedan. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Du har minst gymnasial utbildning, gärna med IT-inriktning. Har du dessutom en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis inom IT-säkerhet, datateknik eller datavetenskap, är det meriterande men ditt brinnande intresse och dina kunskaper är viktigast.

Förutom djup Windowskompetens är erfarenhet inom ett eller flera av följande områden meriterande:

 • Penetrationstester
 • Incidenthantering
 • IT-forensik
 • Sårbarhetsanalys
 • Administration av Windowsnätverk
 • IDS / IPS
 • Antivirus
 • Kunskaper inom programmering (exempelvis C#, C++, Python)
 • Operativsystem (annat än Windows och Linux)
 • Analys av skadlig kod
 • Webbapplikationer/webbtjänster
 • Kryptering

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis, att uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Vi ser att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete. Med din kreativitet och initiativförmåga hittar du nya sätt att lösa komplexa problem.

Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver därför ett stort intresse, såväl professionellt som privat, för området. Som person blir du engagerad av utmanande problemställningar och har ett stort mått av nytänkande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders prov-anställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rikard Andersson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-13.

Liknande jobb

Liknande jobb