FRA

Underrättelseanalytiker inom IT-säkerhetsområdet

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 september 2019
Stängs
den 13 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya utmaningar och bidra till det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som underrättelseanalytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Ditt uppdrag
Arbetet är uppdragsbaserat och din uppgift är att analysera komplexa företeelser relaterade till olika former av IT-angrepp och utifrån dina upptäckter dra relevanta slutsatser. I rollen ingår även att genom forskning och utveckling finna nya tillvägagångssätt och metoder för att effektivisera arbetet. Området präglas av ständigt nya utmaningar och erbjuder stora möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifterna. Du kommer till en engagerad grupp som brinner för att utveckla både sig själva och verksamheten.

I det dagliga arbetet kommer du vara del av ett eller flera underrättelseuppdrag av varierande storlek, vilket innebär att arbetet utförs såväl i grupp som enskilt. På FRA råder en strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Du kan
Du har en akademisk examen inom IT, teknik eller matematik, gärna med inriktning på informationssäkerhet alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi värdesätter din analytiska förmåga och intressen för allt ifrån komplexa tekniska företeelser till utrikes och säkerhetspolitik. Meriterande är erfarenhet av analys av nätverkskommunikation och kunskap om hur applikationer och operativsystem är uppbyggda. Har du arbetat med analys av IT-angrepp eller IT-angreppsaktörer ser vi det som meriterande. Vi värdesätter även om du behärskar flera programmerings- och skriptspråk. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Du är
Vi söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. Eftersom du kommer att jobba med problemlösning på komplex nivå är det viktigt att du är analytisk och kreativ samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv oavsett situation. Vidare ser vi att du är prestations- och målorienterad, har god förmåga att strukturera ditt arbete och du arbetar på till dess att resultat är uppnådda.

Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Jaurén på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-13.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb