FRA

Nätverksanalytiker inom informationssäkerhet

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 september 2019
Stängs
den 13 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och problemlösande analytiker med intresse för informationssäkerhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som nätverksanalytiker hör du till Cyberavdelningen. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

FRA tillhandahåller ett tekniskt detekterings- och varningssystem (TDV) till de mest skyddsvärda verksamheterna bland myndigheter och statligt ägda bolag. TDV:s detekteringsförmåga baseras på bl.a. signalspaningsinformation om kvalificerade IT-hot. En av utmaningarna för enheten som arbetar med dessa system är att kunna möta den ständigt föränderliga hotbilden. Det betyder att utveckling av förmågan att detektera nya hot och angreppssätt är en viktig del av verksamheten.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag består i huvudsak av att genom analys av nätverkstrafik upptäcka, spåra och förhindra de mest avancerade formerna av IT-angrepp riktade mot de myndigheter och statligt ägda bolag som anslutits till TDV. Genom uppdraget kommer du att bidra till att skydda samhällsviktig verksamhet samt vara med i vidareutvecklingen av framtidens cyberförmåga. I det dagliga arbetet samarbetar du med FRA:s underrättelseverksamhet på cyberområdet och har regelbunden kontakt med enhetens uppdragsgivare. Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Du kan
Du har en akademisk examen eller motsvarande kompetens inom IT eller teknik, gärna med inriktning informationssäkerhet. Ditt brinnande intresse och kunskaper inom IT är för oss viktigare än en formell utbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att analysera eller felsöka nätverkskommunikation, t.ex. genom arbete i en SOC eller IT-support. Har du dessutom erfarenhet av Linux är det en fördel, liksom om du har grundläggande kunskap om något scriptspråk, exempelvis Python, eller verktyg som Wireshark och Snort. Även lättare kunskap i programmering ser vi som en fördel. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är
Med ett strategiskt synsätt i kombination med din specialistkunskap och analytiska förmåga tar du dig an problemställningar och fokuserar på dess långsiktiga konsekvenser. Du samarbetar bra med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper. Som person är du ansvarstagande och lägger gärna tid och engagemang på att lösa dina uppdrag. Arbetet ställer höga krav på god struktur och uthållighet samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rätt person är uppmärksam och lyhörd för nya behov och krav från omgivningen samt hur de ska tillgodoses. Verksamheten ställer även stora krav på integritet och omdöme.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jan Berg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-13.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb