FRA

Reverse Engineer till Cyberverksamheten på FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 september 2019
Stängs
den 13 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en Reverse Engineer till avdelningen för cyberverksamhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som Reverse Engineer inom cyberverksamheten arbetar du med att analysera skadlig kod. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver ett stort intresse för IT-säkerhet, kryptologi och framför allt reverse engineering.

Du kommer till en mycket kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och underrättelseproduktion. Förutom samarbetet med ditt team så samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten.

Du kan
Vi söker dig som har minst en gymnasial utbildning. Akademisk examen är meriterande, men ditt brinnande intresse för området och dina kunskaper och erfarenheter är viktigast.

Du har stor erfarenhet av reverse engineering med verktyg som exempelvis IDA Pro och du får gärna ha ett stort intresse för kryptologi och IT-säkerhet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i programmering. Vi använder bl.a. Python, C och C++. God kännedom om olika plattformar och operativsystem, t.ex. Android, iOS, Windows och Linux är önskvärt. Har du dessutom kunskap om analys av nätverk och routing samt nätverkstrafik är det meriterande, vilket även gäller erfarenhet av forensik. En stor fördel är om du har erfarenhet av att arbeta med hela utvecklingskedjan; analys, design och implementation. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift, kunskaper i ytterligare språk är positivt.

Du är
Vi vill att du har ett analytiskt sätt att ta dig an problemställningar på och ser att du med din sakkunnighet kommer fram till lösningar på dessa. Du sätter upp höga mål för dig själv och har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång. Vidare ser vi att du är ansvarstagande samt att du ofta kommer med nya kreativa idéer och initiativ som främjar arbetet. För att lyckas i rollen krävs att du har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer samt är lyhörd för vilka behov som finns i verksamheten.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som Reverse Engineer hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jan Berg på 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-13.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb