FRA

IT-säkerhetsspecialister som vill stärka Cybersäkerheten i Sverige

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 september 2019
Stängs
den 13 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa och skickliga IT-säkerhetsspecialister med intresse för IT och teknik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Ditt uppdrag
Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du huvudsakligen med att genomföra IT-säkerhetsanalyser. Det gör du framförallt genom penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar. I detta ingår att analysera och sammanställa dina resultat i skriftlig form. Du ges också möjlighet att på andra sätt förbättra IT-säkerheten i samhället, till exempel genom att delta i incidenthanteringar, rådgivningar, föreläsningar och demonstrationer.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för såväl interna som externa uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker i många fall självständigt, men också i liten grupp med varierad sammansättning av kompetenser där du bidrar med din specifika kunskap. Vidare bidrar du till att utveckla enhetens tjänster och verksamhet. Vi har stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är nyfiken samt har ett genuint intresse för teknik med fokus på IT-säkerhet. Du får gärna ha en akademisk examen men framför allt har du ett stort teknikintresse och en bred teknisk bas, i kombination med fördjupad kunskap och erfarenhet inom ett eller flera teknikområden. Sådana kan till exempel vara nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webb-applikationer, datorhårdvara eller mobila enheter.

Du har erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter framförallt inom IT-säkerhet t.ex. inom drift, incidenthantering, forensik m.m. Har du utöver detta även utbildning i samt arbetat med praktisk tillämpning av IT-säkerhetsanalyser, programmering och scripting är det en fördel. Då du ska kunna beskriva och dokumentera tekniska problem på ett tydligt sätt krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi tror att du är väl bevandrad i såväl Windows- som Linuxbaserade miljöer och vi tror att du är bekant med något eller några verktyg relaterade till teknisk IT-säkerhet. Vi förutsätter att ett eller flera begrepp som ip/ifconfig, ncat, hashcat, wireshark m.fl. är välbekanta för dig.

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och har förmåga att ta initiativ i arbetet. Du behöver därför vara självgående men samtidigt vara bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Arbetsuppgifterna innebär även en hel del självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och stabilitet samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och att du med din analytiska förmåga och sakkunnighet hittar lösningar på dessa. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, att du med hög energi och positiv attityd skapar både engagemang och delaktighet. Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta och spännande arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristian Roos eller Anna Lundgren på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-13.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb