FRA

Utvecklare med IT-säkerhetsfokus till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 september 2019
Stängs
den 6 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och initiativtagande utvecklare med IT-säkerhetsfokus till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som utvecklare med IT-säkerhetsfokus hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Ditt uppdrag
Som utvecklare med IT-säkerhetsfokus hos oss får du kombinera ditt programmeringsintresse med din kunskap inom IT-säkerhet. Arbetet består bland annat av systemutveckling och sårbarhetsanalys i teknikens framkant.

I arbetet använder du moderna befintliga verktyg eller utvecklar dina egna, allt efter behov. Du får stort eget ansvar med långsiktigt fokus på kvalitet. Det finns möjligheter att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet.

I det dagliga arbetet kommer du att vara del av ett eller flera produktionsuppdrag med tydlig koppling till FRAs kärnverksamhet. Sekretessbelagda uppgifter förekommer i stor utsträckning. Arbetet sker i många fall i mindre grupper med djup teknisk kunskap och prestigelöst arbetsklimat. Resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till FRAs produktionsområden. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan
Vi söker dig som är en hängiven och skicklig programmerare och som har intresse för systemnära programmering och IT-säkerhet. Du har erfarenhet av att arbeta med hela utvecklingskedjan ur ett livscykelperspektiv; design, implementation, test och produktionssättning. Vidare innehar du en bred teknisk kompetens med en fördjupad kunskap inom ett eller flera meriterande teknikområden:

  • Kunskap inom flera programmeringsspråk (t ex C/C++, Assembly/x86, Rust, Python)
  • Systemnära programmering
  • Reverse-engineering (t ex via IDA PRO)
  • Kunskap om hur operativsystem är uppbyggda
  • Nätverksprotokoll (t ex IP, UDP, TCP, TLS)

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Du har akademisk utbildning exempelvis med inriktning inom datateknik eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt.

Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis, kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och vi förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan producera resultat.

Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver därför ett gediget intresse (både professionellt och privat) för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av nytänkande. 

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders prov-anställning. För mer information är du välkommen att kontakta Niklas Lundell på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-06.

Liknande jobb

Liknande jobb