FRA

Systemadministratör till kryptoverksamheten på FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 september 2019
Stängs
den 6 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en systemadministratör till avdelningen för cyberverksamhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.               

Ditt uppdrag
Som systemadministratör arbetar du med att utveckla och förvalta kryptoverksamhetens tekniska system för underrättelseproduktion. Du verkar i en komplex miljö med många ingående komponenter, som bl.a. virtualiserade plattformar, databaser och egenutvecklade tjänster. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området.

Arbetsklimatet präglas av öppenhet och vi hjälper varandra. Förutom samarbetet inom kryptokontoret så samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten. På FRA råder strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan
Vi söker dig som har en utbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Har du en akademisk examen är det meriterande.

Du har arbetat som systemadministratör och har god erfarenhet av Linux, virtualiseringstekniker och nätverk. Du har arbetat med databasadministration och vi ser gärna att du har erfarenheter av NoSQL-databaser. Vidare har du använt konfigureringsverktyg som t.ex. Puppet, och du har goda programmeringskunskaper, framförallt i Python.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Du har god problemlösningsförmåga och kommer med idéer för hur man kan hantera nya utmaningar. Som person är du nyfiken och har en känsla för service. Vi ser också att du är ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Rollen innebär mycket kontakter, vilket ställer höga krav på ett bra och professionellt bemötande.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemadministratör hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 48 50. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-06.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb