Data Engineer/ETL utvecklare till Aller Media

Rekryterare
Aller Media
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 19 september 2019
Stängs
den 2 oktober 2019
Ref:
B4F50749-9F38-40D8-BE9A-6616CE023AA1
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga upp världens vassaste analysteam? Aller Media söker en Data Engineer/ETL utvecklare

Aller Media är en mediebyrå som står redo att bli mer datadrivna. Vi har en spännande resa framför oss och bygger nu en organisation för framtiden, du får här ett unikt tillfälle att vara med från start. Här kommer du som Data Engineer få vara med och bygga upp en ny dataplattform som kommer utgöra en förutsättning för att utveckla varumärken som ELLE, BAAM och Residence.

Hos oss får du jobba mot en tydlig vision - att göra Sveriges kvinnors liv rikare.

VI ERBJUDER DIG

  • Möjligheten att arbeta med de senaste teknikerna/verktygen inom Data Warehousing med stor frihet att designa och bygga strukturen
  • Vara med och driva digitaliseringen av ett av Nordens största mediehus
  • Bli en del av ett familjärt och välkomnande bolag som värdesätter samarbete och gemenskap
  • En härlig start-up kultur men samtidigt tryggheten av att tillhöra ett stort och väletablerat företag
  • En arbetsplats endast ett stenkast från Östermalmstorg i centrala Stockholm


DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Data Engineer hos Aller Media kommer du tillsammans med Data Lead ha det yttersta ansvaret att bygga vår framtida Data lake samt säkerställa att den utvecklas på ett sätt som kan möta kommande utmaningar. Detta innebär att du kommer:

  • Designa och bygga strukturen för vår framtida Data Lake
  • Ansvara för ETL-processen och automatiseringen av ETL-flöden inom Aller Media Sverige
  • Ta fram skalbara lösningar enligt leading practice för att säkerställa och möjliggöra att vår Data Lake kan driva affären framåt.
  • Tillsammans med en erfaren Data Lead sätta datastrategierna framåt


DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer arbeta i analysteamet som består av fem nyfikna, motiverade och kunniga kollegor. Teamet är självstyrande under en väldigt modern och stark ledare. Du ges stort mandat samtidigt som du får det stöd du behöver för att komma in i arbetet och i organisationen.

Analysteamets arbete stöttar hela bolaget och du får stora kontaktytor såväl på våra svenska kontor (i Stockholm och Malmö) som nordiskt på våra systerbolag inom koncernen Aller Holding. Du kommer bland annat jobba nära en Data Visualization Expert och Data Lead. Det kommer även finnas experthjälp att tillgå från Aller Medias systerbolag i Norge som gjort en liknande resa.

MER OM DIG

På Aller Media möter du en organisation i förändring. Vi ser gärna att du jobbat med data i ett bolag som har användaren/kunden i fokus och att du har ett genuint intresse av att skapa värde som kan bidra till affären i stort.
Du kommer in hos oss i vår mest spännande tid eftersom vi står inför uppbyggnaden av en ny Data Lake vilket du tillsammans med Data Lead kommer att driva. Vi ser därför framför oss en person med många egna idéer. Du har en bra förståelse för hela ETL processen. Vidare ser vi att du har ett holistiskt tänk och förmåga att hela tiden koppla data till att skapa värde.

Här finns det stor möjlighet att påverka hur vi ska bygga plattformen, ett krav är att du har erfarenhet av Cloud Data Warehousing; till exempel BigQuery, RedShift, Snowflake eller Azure. Vidare är du expert inom SQL och har goda kunskaper i något objektorienterat programmeringsspråk såsom Python, Scala eller Java, samt erfarenhet av att arbeta med API:er och Web Services.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

 

Liknande jobb

Liknande jobb