FMV T&E i Linköping söker IT-säkerhetssamordnare

Rekryterare
FMV
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 20 september 2019
Stängs
den 18 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Denna tjänst hör till FMVs verksamhetsområde Test och Evaluering (T&E). Verksamheten omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering (VoV) av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. VoV inom FMV fokuseras på att objektet uppfyller gällande lagar, är säkert att hantera och har efterfrågad materiell förmåga. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Linköping, Vidsel, Karlsborg, Skövde, Karlskrona och Enköping.

IT-säkerhetssamordnarens främsta mål är att samordna provplatsen i Linköpings lokala IT-säkerhetsarbete och säkerställa att provplatsens egna IT-system uppfyller gällande säkerhetskrav. Tjänsten är organisatoriskt placerad under ledningsstöd i Linköping och ingår i T&E säkerhetsskyddsorganisation. Tjänsten innebär ett nära samarbete i första hand med provplatsens säkerhetsskyddssamordnare samt T&E IT-säkerhetskoordinator men även övriga inom säkerhetsskyddsorganisationen. Vid behov kan även stöttning av övriga provplatser inom T&E förekomma, vilket kan innebära tjänsteresor till andra provplatser inom T&E.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som IT-säkerhetssamordnare
Som IT-säkerhetssamordnare arbetar du med:

  • Ackrediteringar av lokala IT-system
  • Konfiguration och administration av tekniska IT-säkerhetslösningar.
  • Logganalyser
  • Säkerställa att IT-säkerhetsbestämmelser och rutiner upprätthålls och följs.
  • Granskning och penetrationstestning av IT-system
  • Lokal kontakt gällande ackrediteringar och andra IT-säkerhetsfrågor
  • Stödja projektledare och provledare i IT-säkerhetsfrågor

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med IT-inriktning, till exempel civilingenjör i datateknik eller motsvarande och har vana av att arbeta med olika operativsystem och nätverk.Du har arbetslivserfarenhet inom systemadministration och drift av Windows och Linuxmiljöer samt är van att jobba i projektform. Arbetslivserfarenhet inom praktiskt IT-säkerhetsarbete är meriterande men inget krav. Det viktigaste är ett starkt intresse av IT-säkerhet och en vilja att lära sig.

Meriterande är kunskaper inom IT-säkerhet, autentiseringslösningar, brandväggar IDS/IPS, nätverk och härdning av olika operativsystem. Det är även meriterande om du har erfarenhet från Försvarsmaktens IT-process och KSF (Krav på Säkerhetsfunktioner), samt är bekant med FMV:s process för ISD (Informationssäkerhetsdeklaration).

Arbetet kan innebära tjänsteresor och du skall ha svenskt körkort klass B. Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklassad befattning varför säkerhetsprövning är ett krav. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Som person är du bra på att samarbeta och är tillmötesgående i ditt bemötande och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är kreativ, strukturerad och noggrann och arbetar bra med komplexa frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, OVE Hellgren Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO, Peter Wallgren Officersförbundet. Alla nås på telefon 013-243000 (växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Johan Petersson, IT-säkerhetskoordinator, 070-336 72 21 eller Conny Hellman, C Luft LS, 013-24 32 82.

Sista ansökningsdag är 2019-10-18. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb