Enhetschef till applikationsenhet 4 på it-avdelningen

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 20 september 2019
Stängs
den 8 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Drivs du av ett utmanande ledaruppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef hos oss har du en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och vår samhällsutveckling. Vi söker dig som är en kommunikativ och resultatinriktad ledare. Du ser digitaliseringens möjligheter, är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas och kollegornas förmågor.

Om jobbet

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 800 medarbetare. Vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system och finns på sju orter; Malmö, Göteborg, Solna, Visby, Västerås, Umeå och Östersund. It-avdelningen erbjuder dig en stor arena för samskapande med flera verksamheter inom och utanför Skatteverket samt en komplex och varierad it-miljö för en digital framtid. Vi samarbetar för att nå gemensamma mål, bidrar aktivt i en kunddriven utveckling, utnyttjar teknikens möjligheter och går i takt med omvärlden.

Enhetens uppdrag är att vara motorn i realiseringen av Skatteverkets inriktning tillsammans med de två verksamhetsavdelningar, skatteavdelningen och kundmötesavdelningen. Dessa verksamhetsavdelningar ansvarar också för kundmötet hos Skatteverket, det digitala kundmötet i andra kanaler och handläggarupplevelsen. Du och din enhet arbetar intensivt tillsammans med dessa verksamheter, tillsammans planerar och prioriterar ni Skatteverkets totala utveckling för en effektiv och agil digitalisering, på kort och lång sikt. Du tillhandahåller rätt förmågor inom enhetens ansvarsområde. Detta görs med medarbetare, resurskonsulter och leverantörer i bra balans. Uppdraget kan även omfatta ansvar för outsourcade utvecklings- och förvaltningstjänster. Ett gott samspel med Skatteverkets hela utvecklingsverksamhet är avgörande för att lyckas med uppdraget.

En viktig uppgift för dig som chef är att driva strategisk utveckling i linje med Skatteverkets inriktning, både tillsammans med övriga chefer inom utvecklingsorganisationen, i din ledningsgrupp och i ledningsgruppen för it-avdelningen. Du använder digitaliseringens möjligheter och har tydligt kundfokus. I din roll företräder du Skatteverket både internt och externt och arbetar ständigt för ett fortsatt högt förtroende för myndigheten.

Som enhetschef hos oss utvecklas du som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Du samarbetar dagligen med ett stort antal människor från skilda verksamheter inom och utom Skatteverket. Du leder och utvecklar chefer, medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Som enhetschef har du mandat, ansvar och förtroende att skapa förutsättningar för resultat, utveckling och god arbetsmiljö.

Du är personalansvarig för sex sektionschefer i en verksamhet med omkring 100 medarbetare och 60 konsulter fördelade på tre orter. Det innebär att du leder på distans i en virtuell organisation. Du rapporterar till chefen för it-avdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Placeringsort Solna.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • bidra till en effektiv utveckling och förvaltning på Skatteverket som helhet
 • driva arbetet mot uppställda mål
 • kunna leda och fatta beslut
 • vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
 • kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • visa tillit till kollegor och medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
 • visa mod i ledarskapet genom att vara kreativ och öppen för nytänkande
 • leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang ha strategisk förmåga och helhetssyn.

Du ska även ha:

 • en relevant högskoleutbildning eller flera års erfarenhet av kvalificerat arbete som vi anser är likvärdigt
 • flerårig aktuell chefserfarenhet samt av att leda andra chefer
 • en god erfarenhet av att arbeta i en komplex it-verksamhet erfarenhet av agilt arbetssätt för utveckling, gärna med hjälp av SAFe
 • arbetat med digitala kundmöten och ha erfarenhet av service design, tillgänglighetsfrågor, beteendemönster etc.

Det är önskvärt att du har intresse och erfarenhet för övergripande arkitektur och säkerhetsfrågor.

Bra att veta Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som enhetschef är tidsbegränsat.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan! 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/690
Kontakt Jan Zetterdahl, it-direktör, 010-572 28 19
Mirjana Daneskär, hr-specialist rekrytering , 010-572 38 15

Facklig företrädare Jeanette Forsgren, facklig kontaktperson ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Göran Sundwall, facklig kontaktperson Saco , 010-574 88 29
Publicerat 2019-09-09
Sista ansökningsdag 2019-10-08

Liknande jobb

Liknande jobb