IT säkerhetsspecialist

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 september 2019
Stängs
den 20 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba med den senaste teknikstacken tillsammans med fantastiska kollegorcentralt i Stockholm och samtidigt vara med och bidra till en bättre värld? Vill du jobba med högpresterande team och tillsammans ta fram säkra lösningar för driva lotteriet?

Perfekt, då kanske det här är jobbet för dig!
   

Vilka är Novamedia?
Novamedia är företaget som utvecklar och driver Sveriges mest populära lotteri, Svenska Postkodlotteriet. Vår mission är skapa och driva lotterier som genererar ett överskott som vi skänker till välgörenhet och ideella organisationer. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat 10,3 miljarder till ideella organisationer och samtidigt gjort fler än 1 100 svenskar till miljonärer.
 

Vad innebär rollen?
Som IT Security Engineer på Novamedia kommer du jobba hands on med IT säkerhet över ett brett område. I rollen ingår bland annat: 

 • Tillsammans med våra utvecklare och infrastrukturtekniker implementera våra system med ”security by design” främst i vårt moln på AWS
 • Genomföra säkerhetsgranskning av produkter och tjänster
 • Utvärdering och integration av säkerhetsprodukter
 • Bidra till en kultur av innovation och lärande inom IT säkerhet
 • Utforska nya innovativa IT säkerhetslösningar (vi har techlabb-dagar och hajkatons för att tillsammans utforska nya möjligheter)
 • Analysera säkerhetslarm från våra SIEM system
 • Aktivt jobba med att identifiera och hantera IT säkerhetsrisker
 • Bidra till Novamedias långsiktiga IT säkerhetsmål

 

Hur jobbar vi?
Vi jobbar med agila metoder, moderna tekniker med en framtoning på ständigt lärande och förbättringar. Totalt är vi cirka 45 trevliga och duktiga personer som jobbar i olika agila teams som har fokus på infrastruktur och utveckling av våra produkter. Varje team har fullt ansvar för sina produkter.
 

Vem tror vi att du är?
Du har erfarenhet och intresse av att implementera säkerhetslösningar i en agil miljö och har troligen jobbat som utvecklare tidigare. Du drivs av att förbättra, utveckla och effektivisera säkerhetsarbetet med ett problemlösande och resultatfokuserat förhållningssätt. Vi tror att du som söker trivs i en arbetsmiljö där du samarbetar med många olika aktörer och ser det som naturligt att knyta nya kontakter och bygga relationer.
 

Kunskap och erfarenhet som behövs:

 • Aktivt arbete med IT säkerhet i minst 3 år med erfarenhet av säkerhetsarbete i en Enterprise IT arkitektur
 • Har jobbat med olika säkerhetsstandarder, till exempel ISO 27001, OWASP
 • Kan utveckla i minst ett programmeringsspråk, till exempel Python eller Java
 • Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av att jobba med molnlösningar, till exempel AWS, Azure, Google Cloud
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

  

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder möjligheten att jobba med det du tycker är kul och utmanande och samtidigt bidra till en bättre värld. Vårt kontor finns bredvid Stockholm central i klimatsmarta Waterfront Building och där jobbar du i en inspirerande miljö tillsammans med personer med olika bakgrunder och kompetenser. 

Hos oss är det ofta något kul på gång som våra populära inspirationsföreläsningar från de organisationer som delar på hela lotteriöverskottet och du har även möjligheten att delta i volontärarbete på arbetstid. 

Låter det intressant? Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör urval och intervjuer löpande.

 

Mer om Novamedia och Postkodlotteriet
Novamedia Sverige AB är operatörsbolag för ett av Sveriges största lotterier, Svenska Postkodlotteriet. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer – tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären, En ska bort och Drömpyramiden. Vi är runt 180 medarbetare som sitter i den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building precis bredvid Stockholms centralstation.

Liknande jobb

Liknande jobb