Projektledare

Rekryterare
Falu kommun
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 24 september 2019
Stängs
den 7 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du leda och organisera Falu kommuns projekt inom digital utveckling för att på ett effektivt och framtidssäkert sätt kunna möta organisationens varierande och komplexa behov? Drivs du av att ha ett arbete där du har stor möjlighet att påverka, där du dessutom skapar förutsättningar för samhällsnytta?

Välkommen till IT-avdelningen och Sektor Service på Falu Kommun! Sektor Service är Falu kommuns leverantör av interna service- och kringtjänster. Just nu befinner vi oss i ett spännande skede inom digitalisering där IT-avdelningen förser och stödjer hela kommunens organisation med kunskap och expertis om hur teknologi kan bidra till en enklare och mer effektiv vardag. Huvudfokus i denna utveckling är kommunens slutkunder som huvudsakligen är kommunens invånare.

Arbetsuppgifter

Som projektledare arbetar du på uppdrag av IT-ledningen. Din roll innebär att, i samarbete med IT-avdelningens verksamhetsutvecklare och förvaltningarnas områdesspecialister, driva de projekt och utvecklingsinitiativ som pågår i kommunens olika förvaltningar. Du arbetar med planering inför införande av nya lösningar och har huvudansvar för att både projekt- och effektmål uppföljs.

Under projektets gång ansvarar du för styrning av projektmedlemmar, strukturering och planering av aktiviteter samt ekonomisk uppföljning. Du arbetar med ständiga förbättringar för att på lång sikt uppnå stora effekter gällande ekonomiska resultat, kundtillfredsställelse och arbetsmiljö. Som projektledare har du också ansvar för att koordinera med andra projektledare för att säkra strukturerad arbetssätt runt kommunens projekt. Du kommer även att delta i både lokala och nationella nätverk. 

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet

-        Akademisk examen inom område som av arbetsgivaren bedöms som  relevant
-        Erfarenhet av ledning av projekt där teknik var en väsentlig komponent och där du hade flera resurser från olika avdelningar som projektmedlemmar
-        Minst 1500 timmar av projektledning i projekt där du var huvudprojektledare med ansvar för både leverans och ekonomisk uppföljning
-        God kunskap i digitalisering och integration av verksamhet och IT
-        Goda språkliga kunskaper i både tal och skrift
 

Personliga egenskaper

Som person är du systematisk och har en god analytisk förmåga. Du ser genom ett helhetsperspektiv hur saker hänger ihop och påverkar varandra. Du är relationsskapande, vilket gör att känner dig bekväm med att sammanföra och leda människor inom olika kompetenser och befattningar. Vidare är du en resultatorienterad person som har som målsättning att utveckla både dig själv och Falu kommun. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper!

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

-        Certifiering som projektledare i en erkänd metodik som PMP, Prince2, IPMA eller liknande
-        Erfarenhet av att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser med olika kompetenser
-        Erfarenhet av arbete mot kommunal verksamhet, exempelvis socialtjänst, vård eller skola
-        Över 3000 timmars erfarenhet av projektledning inom IT/digitalisering
-        Erfarenhet av stora och/eller komplexa organisationer
-        Erfarenhet av implementering av nytt personalsystem
-        Erfarenhet och/eller utbildning inom portföljstyrning
-        Erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling (LoU)
-        Erfarenhet av förändringsarbete
-        Erfarenhet av offentlig sektor
-        Erfarenhet av ekonomisk uppföljning

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

ÖVRIGT

Hos oss på Falu kommun kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar – och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och till att utvecklas i sin roll.

I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

UPPLYSNINGAR

Helgi Mar Björgvinsson, IT-strateg. 023-863 20, helgi.mar.bjorgvinsson@falun.se 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision, Christina Johansson, 023-821 10
Saco, Ulrika Bergman, 023-827 74

  • Antal tjänster: 2
  • Sista ansökningsdag: 2019-10-07
  • Arbetsgivare: Falu kommun
  • Ort: Falun
  • Titel: Projektledare
  • Tjänstens omfattning:100
  • Webrecruiter ID: 4126806335