Polismyndigheten

Testare med intresse för automatisering till polisens IT-avdelning

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 september 2019
Stängs
den 17 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 900 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Gruppen polisens webbplatser har det tekniska ansvaret för att bl.a. utveckla- och underhålla polisens publika webbplatser samt intranätet, Intrapolis.

- www.polisen.se, är en webbplats av kritisk samhällelig betydelse. Här publiceras löpande händelsenotiser som både media och privatpersoner bevakar. Webbplatsen innehåller bl.a.
• Information om t.ex. lagar och regler som bl.a. allmänheten kan tillgodogöra sig
• Möjligheter för privatpersoner, företagare och annan offentlig sektor att göra ansökningar till ett stort antal tjänster och tillstånd
• Information om öppettider för att utföra ärenden på polisstation, med mycket mera
Webbplatsen har ett högt besökarantal dygnet runt, och ska alltid vara tillgänglig.

- Polismyndighetens intranät, är en verksamhetskritisk arbetsyta för 30 000 civil- och polisanställda. Här publiceras välskrivna interna nyheter på både nationell och lokal nivå, Intranätet rymmer därutöver bl.a.
• Metodstöd för den polisiära verksamheten
• Användarstöd och driftsinformation för myndighetens IT-system
• Information om ens anställning, med mycket mera
Intranätet är ett stort uppslagsverk som alltid ska bli bättre och lättare att hitta i.

Arbetsbeskrivning

Som testare på polisens IT-avdelning kommer du att ingå i ett team som har produktansvar för polisens publika webbplatser och intranätet. Vårt mål är att bygga innovativa och hållbara lösningar som skall underlätta både polisanställdas- och medborgarnas vardag.

Vi söker dig som vill arbeta i en varierande roll där du som testare kommer att ingå i ett team som arbetar med allt från kravanalys, design och implementation till test och produktionssättning. En vanlig dag i vårt team kan innehålla allt ifrån att ha fokus på att ta fram testfall som går att automatisera samt skriva och genomföra automatiserade och manuella testfall till att ihop med systemutvecklare och verksamheten planera och analysera vilken typ av tester som behöver göras.

Teamet genomsyras av prestigelöshet och god sammanhållning, där man tar sig an utmaningar med olika moderna arbetssätt. Teamet arbetar med både ny- och vidareutveckling och strävar efter att nå en högre grad av testautomatisering. I rollen som testare samarbetar du även med testare inom andra team på IT-avdelningen som arbetar med liknande applikationer.

Vill du vara med och utveckla system som är brottsförebyggande, ger bättre service och gör polisen mer tillgänglig? Då skall du komma och arbeta med oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskole- eller YH-utbildning inom IT-området (minst 2-årig), gärna med inriktning mot test- och kvalitetssäkringsarbete. Alternativt att du har motsvarande förvärvad kompetens som kan bedömas likvärdigt
  • Minst 2 års aktuell arbetslivserfarenhet (de senaste 2 åren) av test- och kvalitetssäkringsarbete inom systemutveckling
  • Goda kunskaper inom testautomatisering
  • Erfarenhet av agila arbetsmetoder och testramverk

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Följande är meriterande:

  • Programmeringskunskaper, exempelvis inom C#/.NET, Java, Python, JavaScript eller liknande
  • Certifiering inom test och kvalitetsäkringsarbete t.ex. ISTQB
  • Erfarenhet av continuous delivery / continuous integration
  • Erfarenhet av EPiServer, eller liknande CMS

Personliga egenskaper

Då du dagligen kommer att arbeta i ett team där ni tillsammans utvärderar och vidareutvecklar produkterna är det viktigt att du besitter en god förmåga till samarbete och har ett öga för detaljer. Eftersom du är delaktig i hela testprocessen är det viktigt att du arbetar utifrån ett strukturerat arbetssätt som gör det lätt för någon annan att ta vid och sätta sig in i ditt arbete.

Vi ser vidare att du:

  • Har en god teknisk förståelse och trivs med att arbeta nära både utvecklare, användare och kravställare
  • Motiveras av att lära dig nytt, samt är initiativtagande och inte är rädd för att ta dig an nya utmaningar

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef och produktägare Ban Fawzi Abdul Latif, tfn 010-56 335 28

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn; Nås via polisens växel; 114 14  Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 17 oktober 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb