IT-arkitekt inom DW & BI

5 dagar kvar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 september 2019
Stängs
den 25 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en strategisk och drivande roll hos en arbetsgivare där du får möjlighet att utvecklas och samtidigt ha balans i livet? Hos Länsförsäkringar prioriterar vi hälsa, mångfald och hållbarhet, helt enkelt för att vi ska kunna göra det bästa för våra kunder.

Som IT-arkitekt inom Beslutsstöd kommer du att arbeta med såväl lösningsarkitektur i utvecklingsprojekt och IT-arkitekturstyrning men även ha ett ansvar för att säkerställa förvaltningsbarhet för en stor och komplex BI-lösning. Du kommer att samarbeta tätt ihop med Domänarkitekt och andra IT-arkitekter.

Arbetar du i en arkitektroll idag och har förståelse för stora komplexa lösningar inom DW/BI? Ansök eller Kontakta oss nu!

läs mer om hur det är att jobba hos oss här

Avdelningen Beslutsstöd

Till avdelningen Beslutstöd på Länsförsäkringar AB söker vi en IT Arkitekt till IT avdelning Beslutsstöd. Gruppen ansvarar för styrning av den outsourcade utvecklingsverksamheten samt den totala IT-leveransen inom området beslutstöd (Enterprise Data Warehouse and BI/Analytics). Verksamheten är uppdragsbaserad och målstyrd med hjälp av årliga förvaltningsplaner och projektplaner.

Gruppen bemannas av medarbetare som arbetar med IT-nära förvaltning och projekt som i första hand utveckla och hanterar våra system för beslutsstöd. I gruppens ansvar och arbetsuppgifter ingår att agera gränssnitt mellan affärsverksamhetens behov och att kunna formulera IT-krav mot outsourcing leverantörer.

Du kommer att ingå i Beslutsstödsgruppen men även delta i arkitekturfunktionens arbete under ledning av chefsarkitekten för att säkerställa styrning och samordning mot gemensam arkitektur.

Arbetsuppgifter

Som IT-Arkitekt kommer du att arbeta i såväl i projekt med lösningsarkitektur och utvecklingsledning, samt med IT-arkitekturstyrning/koordinering inom samtliga affärsområden. Ett annat viktigt gränssnitt är de inblandade förvaltningsledningarna samt sourcingleverantörerna som sitter inhouse hos Länsförsäkringar. Som arkitekt är ditt primära uppdrag är att säkerställa att referensarkitekturen för beslutsstöd följs i de nya och förändrade lösningar som implementeras. Detta sker i nära samverkan med Domänarkitekten och övriga IT-arkitekter för domänen.

Vem är du?
Utbildning & Erfarenhet

Vi söker dig som har några års erfarenhet som IT-arkitekt för stora komplexa lösningar inom DW/BI.

Du har erfarenhet från Microsofts BI lösningar (SQL Server, SSIS, SSAS Tabular, PowerBI) och god kännedom om grundläggande DW-metodologier och framtagning av end-to-end EDW-lösningsarkitektur. Troligen har du även kunskap inom design av self service analyslösningar. Annan relevant erfarenhet är kunskap inom molnbaserade DW/BI-lösningar, MPP, erfarenhet av datamodellering, Datalakes eller andra närliggande områden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Agilt arbetssätt.

Du har erfarenhet av arkitekturstyrning och det är positivt om du har erfarenhet av förändringsledning och att arbeta i en beställarroll med externa leverantörer.

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet inom försäkring eller finans sedan tidigare och vi förutsätter att du har en relevant akademisk utbildning samt att du behärskar både engelska och svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är har du en god förmåga att förstå komplexa informationsflöden beroenden och samband och du brinner för Arkitektur och teknik.

Du är en lagspelare som samarbetar väl med alla sorters kompetenser. Du har förmåga att anpassa din kommunikation och kommunicera pedagogiskt och effektiv i allt från strategiska diskussioner med beslutsfattare till dialoger med verksamhet, IT, andra arkitekter och våra leverantörer. Du är affärs- och kundfokuserad och tar ansvar för att leverera enligt uppsatta mål med kvalitet. Du är strukturerad och noggrann.

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare – våra kunder

Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan och Information

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV - vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult ann.bender@bhill.se 0722140872.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

Om Länsförsäkringar AB

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och
skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Liknande jobb

Liknande jobb