VILL DU UTVECKLAS SOM IT-ARKITEKT INOM BESLUTSSTÖD?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 september 2019
Stängs
den 4 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Jobbar du inom Data Warehouse idag och känner en stark motivation att utvecklas i en ledande och strategisk roll som IT-arkitekt inom DW? Länsförsäkringar är på en resa mot molnet som du tillsammans med dina kollegor kommer att få delta i för att utveckla Länsförsäkringars Beslutsstödslösning.

I rollen får du möjlighet att utvecklas som IT-arkitekt inom DW och arbeta med duktiga och trevliga kollegor inom området. På Länsförsäkringar prioriteras möjlighet till utveckling men samtidigt att ha balans i livet.

Ansök eller Kontakta oss nu!

läs mer om hur det är att jobba hos oss här

AVDELNINGEN BESLUTSSTÖD

Till avdelningen Beslutstöd på Länsförsäkringar AB söker vi en IT-arkitekt. Gruppen har ansvar för styrning av utvecklingsverksamheten samt den totala IT-leveransen inom området beslutstöd (Enterprise Data Warehouse and BI/Analytics).  Du kommer att ingå beslutsstöds arkitekturgruppering.

Dina kollegor arbetar med IT-nära förvaltning och projekt inom beslutsstöd. Gruppen agerar gränssnitt för att översätta affärsverksamhetens behov till IT-krav mot utvecklingsorganisationen som är outsourcad men sitter inhouse på Länsförsäkringar ABs kontor på Gärdet i Stockholm. Samarbetet mellan Länsförsäkringar och outsourcingleverantören är tätt.

ARBETSUPPGIFTER

Som arkitekt inom beslutsstöd är ditt primära uppdrag att säkerställa att referensarkitekturen för beslutsstöd följs i de lösningar som implementeras. Du blir involverad i allt från strategiska frågor och vägval till att ta fram lösningsförslag inom beslutsstöd. Du ansvarar för att arkitektperspektivet finns med i alla tekniska leveranser inom beslutsstöd. Tillsammans med andra arkitekter tar du fram guidelines, riktlinjer och principer för arkitektur inom beslutsstöd, och säkerställer att de följs både i projekt och förvaltning.

I rollen kommer du att ha ett stort nätverk och vara en central punkt inom ditt område. Du kommer att jobba med många olika personer både inom gruppen beslutsstöd, andra IT-arkitekter, arkitektforum, projekt och personer från verksamheten. Du kommer att jobba särskilt tätt med andra arkitekter inom gruppen Beslutsstöd, där man gärna hjälps åt, lär av varandra och samarbetar.

VEM ÄR DU?

Utbildning & Erfarenhet

För att passa som IT-arkitekt hos oss är det viktigt att du har god förmåga att tänka strategiskt bedöma konsekvenser av olika lösningsförslag och att du tänker långsiktigt. Du har vana av att argumentera och kan presentera för stakeholders på olika nivåer. Du har insikt i guidelines och ramverk inom arkitektur.

Vi tror att du jobbar som arkitekt inom DW/BI eller jobbar med utveckling kombinerat med arkitekturfrågor och vill utvecklas som IT-arkitekt inom DW & BI.

Du har erfarenhet av flera av nedanstående områden:

  • DW-metodologier
  • Datamodellering (gärna i Kimball)
  • End-to-end EDW-lösningsarkitektur.
  • Microsofts BI lösningar (SQL Server, SSIS, SSAS Tabular, PowerBI)
  • Agilt arbetssätt.
  • Molnbaserade DW/BI-lösningar,
  • Design av self service analyslösningar.
  • Data lake-koncept


Det är också positivt om du har erfarenhet av förändringsledning och att arbeta i en beställarroll med externa leverantörer. Vi önskar att du har en relevant akademisk utbildning och att du behärskar både engelska och svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person har du ett strategiskt och långsiktigt tänk, du har integritet och kan stå för din underbyggda ståndpunkt, samtidigt är du prestigelös och lyhörd för andras input. Du kan uttrycka dig pedagogiskt du behåller lugnet, du tänker rationellt och tar välavvägda beslut.

Du gillar att ha kontakt med och hantera många olika intressenter med olika agendor. Du uppskattar att ingå i och att leverera i team. Du gillar att ta stort ansvar tillsammans med andra och vill utvecklas i din yrkesroll. Du är affärs- och kundfokuserad och tar ansvar för att leverera enligt uppsatta mål med kvalitet. Du är strukturerad och noggrann.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR AB - VI ERBJUDER DIG EN UNIK ARBETSGIVARE – VÅRA KUNDER

Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV - vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult ann.bender@bhill.se 0722140872. Telefonsamtal kommer att kunna besvaras fr o m 4 november.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

OM LÄNSFÖRSÄKRINGAR AB

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och
skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

 

Liknande jobb

Liknande jobb