Polismyndigheten

Teknisk testare till IT-avdelningen med placering i Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 25 september 2019
Stängs
den 15 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 900 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum-master och kravanalytiker. Vi jobbar med att utveckla och förvalta system för nationella och internationella efterlysningssystem samt inrese- och gränskontroll. Under närmsta året kommer vi påbörja arbetet med att utveckla ett system för att förbättra den yttre gränskontrollen av Schengenområdet för att säkerställa att de personer som befinner sig inom Schengenterritoriet har laglig rätt att vistas där samt att förebygga och motverka terrorbrott.

Som testare kommer du att samarbeta nära utvecklingsteamet med testautomatisering. Du kommer även arbeta med att ta fram testscenarion och med manuella tester. Du deltar i det agila arbestsättet, ex på demo, sprintplanering och dagliga stand-up möten och samarbetar med övriga uppdrag som berör området efterlysning- och gränskontrollsystem.

Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig 
• Erfarenhet av att arbeta som testare, inhämtad under de senaste fem (5) åren
• Erfarenhet av testautomatisering
• Erfarenhet av att arbeta med Java, inhämtad under de senaste fem (5) åren
• Erfarenhet av att arbeta agilt
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av Cucumber, Concordion eller liknande verktyg
• Erfarenhet av att arbeta med testdriven utveckling
• Erfarenhet av att arbeta med databaser, ex MySQL
• Erfarenhet av att ha arbetat med specification by example
• Erfarenhet av att arbeta agilt
• Erfarenhet av JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling
• Erfarenhet av att testa mobila appar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Ulrika Larsson Gruppchef 010-56 38 938

Katarina Westmar Gruppchef för Inrese- och Gränskontrollsystem 010-56 65 888

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-563 42 11

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Kent Söderlund, ST, tfn 0722-212 750

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.
Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Läs mer om säkerhetsprövning under https://polisen.se/sakerhetsprovning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering under https://polisen.se/krigsplacering. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten adress: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb