IT-systemarkitekt

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 25 september 2019
Stängs
den 16 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1650 anställda och 15 500 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Vi söker en IT-systemarkitekt som ska leda arbetet med universitetets övergripande system- och applikationsarkitektur. Vi är i en förflyttning mot molnbaserade lösningar och nya plattformar för att skapa rätt förutsättningar för universitetets förflyttning. Vi behöver nu stärka upp vår arkitektfunktion.

Arbetsuppgifter
Som IT-systemarkitekt på universitetet blir du en del av vår Arkitektfunktion inom område IT. Funktionen består av fyra olika typer av arkitekter samt processutvecklare. Tillsammans skapar funktionen en helhet från processkartläggningar till implementation av nya system. Teamet, bestående av Processutvecklare, IT-arkitekt infrastruktur, Informationsarkitekt, Verksamhetsarkitekt samt IT-systemarkitekt, skapar tillsammans rätt förutsättningar för att realisera nya tekniska lösningar som svarar upp mot universitetets behov.

I rollen som IT-systemarkitekt fokuserar du på att få den systemmässiga helheten att fungera och ger ledarskap inom hela processen. Du utvecklar och driver arbetet med vår systemarkitektur och ansvarar för de arkitekturbeskrivningar som ska ligga till grund för design och implementation av nya lösningar.

Vi rekryterar medarbetare som vi tror kan göra skillnad. Utbildning ligger i vårt DNA och vi erbjuder stora möjligheter till löpande kompetensutveckling tillsammans med våra nationella nätverk av IT-arkitekter.

Kompetens och erfarenhet
Du ska ha en examen inom systemvetenskap eller motsvarande samt praktisk erfarenhet av arkitekturarbete.
Meriterande:

  • Certifierad genom IASA
  • Tidigare roller som t ex. system- eller lösningsarkitekt
  • Dokumenterad erfarenhet av framtagande av Enterprise arkitektur
  • God kunskap om produkter och tekniker för realisering av systemarkitektur
  • God kunskap om realisering av integrationer på olika typer av plattformar och hybrida lösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. God förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för dig.

För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Karin Styrman, Chef IT Ledning och styrning på 0920-49 1572 eller karin.styrman@ltu.se

Fackliga representanter
SACO-Christer Gardelli, Christer.gardelli@ltu.se 0920-49 1809
OFR-Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se 0920-49 1721

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, öppenhet, samarbete och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 16 oktober 2019
Referensnummer: 4008-2019