Senior Data Engineer/Big Data utvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 september 2019
Stängs
den 25 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad.

Arbetsförmedlingens IT avdelning genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete där både IT-landskapet och IT-organisationen moderniseras i grunden - och allt i rasande fart.

Nu söker vi en senior Data Engineer/Big Data utvecklare med leveransfokus och som vill vara med i etableringen av sektionen Datadriven Insikts nya utformning och uppdrag.

Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla nästa generations informationsplattform från grunden med marknadsledande teknologi och innovation i ett av våra största satsningsområden. Du får möjlighet att komma med idéer och påverka vägen framåt inom Data Laken. Dessutom får du ett energifyllt team med engagerade kollegor och en chef som är mån om din utveckling!

Vilka är vi

Datadriven Analys och AI är en central enhet och möjliggörare för Arbetsförmedlingens målbild 2021 där målsättningen är att den omfattande förnyelseresa som startade 2015 ska nå sitt mål. Arbetsförmedlingen kommer då leverera våra tjänster på helt andra sätt - med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov. DDI är ett paraplybegrepp som innefattar samtliga delar i arbetet kring analytiska underlag, från säkerställande av tillförlitliga data till uppföljning av beslut samt omkringliggande styrning och organisation.

Inom enheten Datadriven Analys och AI har det under det senaste året tagits fram en innovativ och modern DDI strategi som både innehåller en konceptuell målarkitektur med en rad nya tekniska verktyg och plattformar såsom Apache Hadoop stack, Apache Kafka och Knime, nya förmågeområden och grundläggande strategiska principer för DDI införandet. Under 2019 och 2020 ska denna nya moderna DDI strategi realiseras.

Ditt uppdrag

  • Data intag till vårt nya Data Lake (Hadoop) ochbidra till vår nya målarkitektur med det senaste i branschen.
  • Sätta riktlinjer för data intag i laken med tanke på prestanda, säkerhet och skalbarhet
  • Coacha och vidareutveckla juniora utvecklare.
  • Förmågan att förstå helheten och kunna alltid tänka långsiktigt och strategiskt
  • Ha en bra förståelse för AI/ML landskap
  • Kunna skriva tekniska kravspecifikationer och ha dialog med arkitekter, produktägare ansvariga för källsystemen samt andra intressenter.

För rapportering och visualisering använder vi QlikSense men vi kommer även arbeta med de senaste analysverktygen tex Knime/R/Python samt AI och Machine Learning, Textanalys och andra coola saker.

Vem är du?

Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat och även om du är öppen för att ta hjälp av andras idéer tar du själv ett personligt ansvar för leveranser och planer.

Du har en stark leveransfokus och kan koppla verksamhetsbehov till data och analys. Du har en gedigen erfarenhet av att bygga högpresterande och skalbara lösningar för datasjö inom Hadoop miljön. Du är noggrann och strukturerad. Dina leveranser håller hög kvalité och du tycker om när det händer saker.

 

Kvalifikationer:

  • Civilingenjörsexamen eller högskoleexamen (T.ex. inom Datateknik eller datavetenskap) eller

motsvarande

  • minst 5 år erfarenhet och kunskap av att jobba med Apache Hadoop stack,Apache Spark och Kafka

Meriterande:

  • erfarenhet av CI/CD (Continuous Integration/Continuous Deployment) samt som ETL-utveckling

och data modellering

  • tidigare erfarenheter av komplexa leveranser

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

 

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på nybyggda huvudkontor i Solna Strand.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Arbetsförmedlingen med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703-14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com.

Liknande jobb

Liknande jobb