IT-Säkerhetsanalytiker till Sida

Rekryterare
Sida
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 september 2019
Stängs
den 23 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller bettingsajter – det vi utvecklar och förvaltar är avgörande och skapar förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck.

Som anställd på Sidas IT-enhet är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Våra system används i våra handläggares vardag – dygnet runt, året runt, på 35 platser runt om i världen. Vill du vara delaktig och arbeta i en organisation som verkar för att minska fattigdomen i världen? Då kanske du är den vi söker!

Sidas IT-enhet ingår tillsammans med tre andra enheter i avdelningen för Ledning och Styrning. Avdelningen ansvarar för att verksamheten på Sida har de metoder, processer och verktyg som behövs för att kunna utföra Sidas uppdrag på ett så bra sätt som möjligt. IT-enheten är en beställarorganisation som arbetat mycket med förvaltnings- och leverantörsstyrning, just nu befinner vi oss i startgroparna av digitaliseringen av Sida!

I rollen som IT-säkerhetsanalytiker ansvarar du för att följa upp, åtgärda och arbeta proaktivt inom säkerhetsområdet och bidrar därmed till att Sida har en fullgod IT-säkerhet.

Varför arbeta som IT-säkerhetsanalytiker på Sida?

Detta är en givande tjänst för dig som lockas av utvecklande och utmanande arbetsuppgifter inom området IT-säkerhet, stötta att förvaltningarna arbetar på ett proaktivt sätt med IT-säkerhet samt säkerställa att Sida har fullgod IT-säkerhet i en geografiskt spridd IT-miljö. Du blir en av 13 medarbetare på IT-enheten, och kommer arbeta nära säkerhetsfunktionen på HR.

Du kommer ha en central roll inom IT-säkerhet på Sida där du får ett helhetsperspektiv inom området, tar del av resultaten och har stora möjligheter att kunna påverka att ett viktigt samhällsuppdrag som påverkar levnadsvillkor för många människor sker på ett säkert sätt. Sida satsar aktivt på säkerhet och har höga ambitioner på att IT-miljön skall vara så säker som möjligt.

För att trivas och kunna leverera i rollen bör du ha ett genuint intresse av IT-säkerhet och den praktiska tillämpningen i en föränderlig verksamhet. Du motiveras av att bidra med din kompetens i IT-enhetens arbete och utveckling och hela myndighetens digitalisering.

Du kan med integritet växla mellan säkerhetsperspektivet och verksamhetsbehov.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsanalytiker på Sida arbetar du tillsammans med kollegor både på IT-enheten och säkerhetsfunktionen hos HR. Du kommer att arbeta med att:

 • Genomföra analyser från ett brett spektrum av system
 • Analysera och agera på onormala händelser i IT-miljön
 • Följa upp, åtgärda och arbeta pro-aktivt med IT-säkerhetsincidenter
 • Utföra säkerhetsbedömningar och skapa rekommendationer för en ökad säkerhet
 • Vidareutveckla säkerhetslösningar och följa den förändrade hotbilden i omvärlden
 • Sammanställa och rapportera händelser och förändringar i hotbilder muntligt och skriftligt
 • Utbyte och samarbete med andra myndigheter
 • Verktyg som hotbildsanalyser, riskbedömning, informationsklassning
 • Vara ett stöd till IT-enheten vid förvaltning, utveckling, utredningar, uppdrag och projekt.
 • Arbeta proaktivt med att förbättra implementation och drift av systemintegrationer.

Kvalifikationskrav

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du

 • har utbildning från högskola eller universitet inom ett för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för befattningen.
 • har flera års erfarenhet från arbete inom IT-området och specifikt inom IT-säkerhet
 • har kunskaper om och erfarenhet av arbete med olika logganalysverktyg samt olika säkerhetslösningar t ex brandväggar, IPS/IDS, HIPS m fl
 • har goda kunskaper om Windows/Microsoftmiljöer
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

 • Relevant certifiering eller it-säkerhetsutbildning
 • Erfarenhet av att ha arbetat i SOC och CSIRT
 • Kunskaper i olika programmeringsspråk
 • Goda nätverkskunskaper
 • Erfaren och eller certifierad projektledare
 • Tidigare anställning inom offentlig verksamhet.
 • Erfarenhet av att arbeta i en beställarorganisation.
 • Erfarenhet av molnbaserade lösningar, AI, maskininlärning och automatisering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är duktig på att ta till dig och tillämpa nya kunskaper, är serviceinriktad och ansvarstagande. Du är noggrann, strukturerad och har en god analysförmåga. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål med efterfrågat resultat och är drivande och utvecklingsorienterad. Du är säkerhetsmedveten och har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Förutom ovanstående hänvisas till Sidas personalpolicy.

Anställningsvillkor

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Lön efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad varför du måste vara svensk medborgare och också lämna samtycke till registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen ifall du blir erbjuden befattningen.

Information

I den här rekryteringen samarbetar Sida med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Tomas Löfgren, 08–7642585.

För övriga upplysningar om förmåner och anställningsvillkor, se under Lediga jobb/Förmåner och villkor

Fackliga företrädare vid Sida är Saco Sida (kontaktperson: Ulrika Hessling Sjöström. tfn 08-698 53 74) och Fackförbundet ST inom Sida (kontaktperson: Lisbeth Nylund, tfn 08-698 40 19).

Sista ansökningsdag är den 23 oktober 2019.

Sida välkomnar alla sökande.

Liknande jobb

Liknande jobb