Integrationsutvecklare till Chalmers

Rekryterare
Chalmers
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 1 oktober 2019
Stängs
den 30 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren och utvecklingsdriven systemutvecklare som söker nya utmaningar?
– Då är du rätt person för oss. Vi förstärker enheten för IT-utveckling med ytterligare en systemutvecklare som kommer att få möjligheten att jobba i en stimulerande och händelserik miljö.

Beskrivning av tjänsten
Chalmers IT-avdelning arbetar intensivt med att utveckla systemintegrationer, dels för att klistra samman verksamhetens olika IT-system till en fungerande helhet, och dels för att automatisera vissa processer. I detta arbete använder vi både punkt-till-punkt-integrationer och ett egenutvecklat masterdatasystem och integrationshubb. Vi söker nu förstärkning med en integrationsutvecklare.

Arbetsuppgifterna består i att skapa, underhålla, vidareutveckla och förändra befintliga och nya integrationer, liksom att vidareutveckla masterdatasystemet. Du kan likaväl ställas inför att identifiera och rätta ett fel i en befintlig integration som att givet två system självständigt avgöra om - och hur - information kan överföras mellan dem, utifrån verksamhetens informella önskemål och en långsiktig hållbarhet i lösningen.

En viktig del av arbetet med systemintegrationer är att förstå och kunna foga samman informationsmodeller i olika system. God förmåga till abstrakt tänkande är en absolut förutsättning. Chalmers har på integrationsområdet ingen formell och tvingande arkitektur i dagsläget, utan ser att kompetenta, kreativa och ödmjuka människor tillsammans skapar en välfungerande helhet. Det ställer krav på dig att kunna se helheten och hur de val du gör påverkar helheten men även detaljer. Det krävs att ha en god kommunikativ förmåga för att kunna samarbeta och diskutera fram möjliga problem och lösningar och vara en viktig del inom integrationsgruppen.

Som integrationsutvecklare på Chalmers kommer du löpande att ställas inför nya system, programvaror, protokoll, databaser och informationsmodeller. Vi prioriterar därför en bred erfarenhet och förmåga att lära sig framför kunskaper i specifika system och tekniker. För att bidra ser vi att du har erfarenhet, och kräver därför minst fem års erfarenhet av objektorienterad utveckling och fem års erfarenhet av systemintegrationsutveckling.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Vi söker efter en person med kompetens inom följande områden:
Python 3
PostgreSQL
C#
Kunskaper inom informationsmodellering är meriterande
Erfarenhet av att förstå och ändra andras programkod är meriterande
Gillar att arbeta i team och bidrar gärna genom att hjälpa dina kollegor
Du har en högskoleutbildning eller annan motsvarande relevant utbildning eller erfarenhet.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en självständig och snabblärd person som lätt tar till sig nya arbetsmetoder och har ett intresse för olika utvecklingsspråk. Du är även kommunikativ och social, vilket gör att du trivs i samarbetet med andra utvecklare, projektledare och chefer. Som person är du en passionerad och driven systemutvecklare och vill utveckla dig själv professionellt genom att lära dig mer. Du är resultatinriktad, gillar problemlösning och strävar efter att både utveckla dig själv, ditt arbete och ditt team.
Du ser stora fördelar med att lära av andra och samtidigt dela med dig av din kunskap, likaså motiveras du av att arbeta i en utvecklings- och kompetensdriven organisation.
För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är prestigelös, har stark ansvarskänsla, är serviceinriktad och motiveras av att lösa problem.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, erfarenhet och inställning. Slutkandidaterna kommer efter intervju att ombes lämna egenvalda exempel på sina färdigheter, och kan komma att få genomgå praktiska prov.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare.
Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20190508 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV
Personligt brev • 1-2 sidor
Övrigt (valfritt) • Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 30 november 2019, men tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer sker löpande.

Vid frågor, vänligen kontakta
Enhetschef för IT-utveckling Maral Alaghi på alaghi@chalmers.se eller 0708–715398

Information om avdelningen
IT-avdelningen är en heltäckande IT-organisation som tar hand om Chalmers gemensamma IT-system och tillhandahåller support till hela Chalmers. Vi erbjuder användarstöd för 3 operativsystem, driver Chalmers centrala IT-system samt utvecklar interna IT-system. Vi ger IT-stöd till många spännande projekt på Chalmers och utvecklar även interna IT-system med stöd mot forskningen.

IT-avdelningen består av 5 enheter där ca 100 personer jobbar och vi finns på både campus Johannesburg och campus Lindholmen. Enheten för IT-utveckling ansvarar för alla interna projekt som utvecklas inom Chalmers och har hand om programmering, test, krav, projektledning, webbmaster- och scrum-masterrollerna.

Chalmers IT-utveckling erbjuder en intressant miljö där vi aktivt arbetar med att utveckla oss både som individer och grupp. Vi ställer höga krav på såväl individuellt som kollektivt ansvar och uppmuntrar till din kompetensmässiga personliga utveckling. Vi ser det helt enkelt som en förutsättning för att vi som organisation ska utvecklas. För att säkerställa att våra medarbetare hänger med i den tekniska utvecklingen lägger vi därför stor vikt vid kompetensutveckling. Våra medarbetare är organiserade i grupper med blandade kompetenser för att kunna dela med sig av sin kunskap och erfarenhet till varandra över kompetensgränserna. Vi tror att medarbetare gör ett bättre jobb om man känner varandra bra, därför lägger Chalmers IT-utveckling stor vikt i sociala aktiviteter för att knyta band med varandra som bidrar till att vi har lika roligt på jobbet som efter arbetstid.

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 


Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom åtta styrkeområden; Energi, Informations- och kommunikationsteknologi, Livsvetenskaper, Materialvetenskap, Nanovetenskap och nanoteknologi, Produktion, Samhällsbyggnad och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!  
 

 

Liknande jobb

Liknande jobb