Scania

Tekniker VCB-kablage

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 2 oktober 2019
Stängs
den 25 oktober 2019
Ref:
20193426
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Jag heter Johannes och leder en grupp om ska leverera marknadens mest robusta elektrifierade fordon med avseende på kablage, elkomponenter och VCB-system (650V). Som grupp är vi involverade i alla Scanias elektrifieringsprojekt där vi ansvarar för:
  • Utveckling av VCB-kablage för Scanias elektrifierade lastbilar
  • Miljöprövning av VCB-komponenter för hela Scanias produktprogram.

VCB-kablage är område som är relativt nytt för Scania och har stora framtida utmaningar. För att hantera spänningar på 650V och strömmar upp till 300A är dagens trefaskablage mellan elmaskin och inverter uppbyggt av avancerade kontaktdon och 70mm2 kablar.

För att bygga ihop kablaget krävs en relativt komplicerad monteringsprocess med speciella produktionsverktyg. Byggnation av kablagen behöver vara korrekt utförd, för att inte leda till elsäkerhetskritiska fel som kan leda till olyckor när de monteras på bil.

Framöver kommer det att ställas högre krav på VCB-kablage, där vi behöver korta ledtiderna på våra prototypkablage för att följa den accelererande utvecklingen av elektrifierade fordon. Vi behöver även konstant jobba med kvalitetshöjande och kostnadsreducerande aktiviteter.

Jag söker nu en driven och praktiskt lagt ingenjör med uppdrag att främsta höja kvaliteten och korta ledtiderna på våra VCB-kablage. I uppdraget ingår:
  • Bygga VCB-kablage så att de uppfyller både elsäkerhetskrav och kvalitetskrav
  • Säkerställa att vi har korrekta produktionsverktyg för att bygga Scanias nuvarande och framtida VCB-kablage
  • Säkerställa byggkvalitet både internt och hos leverantörer, både genom inspektioner samt genom att ta fram nödvändiga krav- och testspecifikationer för kablagen
  • Genomföra utredningar och driva igenom nödvändiga beslut för att halvera ledtiderna för prototypproduktion av VCB-kablage

Vem söker jag:
  • Du är minst högskole- eller erfaren tekniker med ingenjörsprofil
  • Du ska gärna ha erfarenhet av montering av VCB-kablage
  • Du ska gärna ha erfarenhet av leverantörskontakter
  • Du ska gärna ha relevanta elsäkerhetsutbildningar för hantering av VCB-spänningar

Kontakt:

För ytterligare information kontakta Johannes Bergkvist på telefonnummer +46 8 553 86194 eller johannes.bergkvist@scania.com

Ansökan:

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb