FRA

Utvecklare med engagemang

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 oktober 2019
Stängs
den 20 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en passionerad utvecklare som motiveras av programmering och som triggas av samarbete, lärande och variation. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.
 

Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till enheten för bearbetning och analys och arbetar med utveckling och förvaltning av systemmjukvara inom Cyberområdet. Du arbetar i agila projekt och har en drivande roll som mjukvaruutvecklare där du medverkar i alla faser av nyutveckling och förvaltning av systemmjukvara. Bevakning av exempelvis nya metoder och produkter inom området kan utgöra en del av tjänsten. Arbetet sker i nära samarbete inom och utom utvecklarorganisationen. Du har ett nära samarbete med ditt team samt med beställare och användare internt.

Vi har stark sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma. Även om du är senior i din yrkesroll kommer du att lära dig mycket nytt. Hos oss har du möjligheten att utvecklas och växa i din roll. 

Du kan

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom datavetenskap eller motsvarande, kombinerat med minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat i projekt med mjukvaruutveckling i Java för komplexa system med flera användare. Du ska även ha erfarenhet av arbete på Linuxplattform. Har du dessutom ytterligare erfarenhet av virtuella miljöer, databasutveckling eller containerteknik är det meriterande. Det är en fördel om du behärskar andra programspråk som t.ex. Python och SQL. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är tillmötesgående, flexibel och har en stor passion för mjukvaruutveckling. Med hjälp av din specialistkunskap gör du förnuftiga och rationella bedömningar och arbetar på tills projekt är avslutade. Du har ett nätverkande arbetssätt och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Vi ser också att du är ansvarstagande och ser till att arbetets resultat har bästa möjliga kvalitet. För att lyckas i din roll inspireras du av att lösa komplexa problem.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden.

Som utvecklare hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Hans Edman på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-20

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb