FRA

Systemutvecklare till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 oktober 2019
Stängs
den 20 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker dig som drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

Som utvecklare har du en viktig roll där du fokuserar på att utveckla och förvalta både befintliga och nya system. Du arbetar främst med IT-system för analys och bearbetning av stora datamängder. Huvudsakligen utvecklar du i C# .NET men även C++ kan förekomma. Du har ett nära samarbete med övriga i teamet samt med beställare och användare av systemen.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

Du kan

Du har en akademisk utbildning inom teknikområdet, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har arbetat ett par år inom relevant område och har utvecklat i C# .NET och Javascript för Windows. Meriterande är erfarenhet från DevOps-team och om du har ett intresse för visualisering av komplexa datamodeller. Tjänsten kräver att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

 

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Du planerar och driver ditt arbete på ett effektivt sätt och har förmågan att se till helheten såväl som till detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. För att lyckas i din roll har du hög integritet och en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som utvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Cecilia Örtenblad på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på telefon samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb