FRA

Systemutvecklare med stort teknikintresse

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 oktober 2019
Stängs
den 20 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga med omvärldsintresse och samtidigt bidra till att våra uppdragsgivare får unika underrättelser. De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden och utvecklingen går snabbt. Därför ligger stort fokus på att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla metodik och verktyg för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar.

I rollen som systemutvecklare kommer du att ha möjlighet att jobba med den senaste tekniken. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär systemutveckling och förvaltning av IT-system i Linux. Arbetet innefattar kontakter med användare, beställare och driftsorganisation. Det kan även förekomma resor i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och har en akademisk examen inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande samt har erfarenhet av Linux. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från utveckling i Java. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi söker både dig som är erfaren utvecklare men också dig som är nyexaminerad. 

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Då rollen innebär en del självständigt arbete krävs det att du har stort driv och förmåga att ta initiativ i arbetet. Samtidigt ställer verksamheten stora krav på integritet. Du förväntas ha lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar med förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- eller motgång.

Rollen förutsätter att du arbetar på ett strukturerat och analytisk sätt. Du blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis, samtidigt som du har förmåga att fokusera och göra effektiva prioriteringar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som junior systemutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef på telefon 08-471 48 32. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp

Liknande jobb

Liknande jobb