Enhetschef – Arkitektur och utveckling

Rekryterare
Huddinge Kommun
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 oktober 2019
Stängs
den 3 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ta IT- och digitaliseringssektionens enhet för arkitektur och utveckling till nästa nivå?

Huddinge kommuns IT- och digitaliseringssektion står inför en spännande resa under de kommande åren med en satsning på att bli en av de främsta digitaliseringskommunerna i Sverige. Sektionen består av enheterna Arkitektur och utveckling, Drift samt Kundstöd. Det finns även en funktion för Strategi och Governance. IT- och digitaliseringssektionen har runt 45 medarbetare och tillhör IT- och kommunikationsavdelningen som ingår i Kommunstyrelsens förvaltning.
Sektionen står inför förändring i sitt uppdrag, den skiftar fokus från teknik till verksamhets­utveckling där tydligt fokus ligger på att kommunen ska öka sin strategiska förmåga inom IT.

Nu söker vi en ny chef till Arkitektur och utveckling. Uppdraget för Arkitektur- och utvecklingsenheten är viktigt i omställningen att höja den strategiska nivån med tydlig helhetssyn som säkrar verksamhetsnytta och långsiktighet.

Om rollen
Som chef för enheten Arkitektur och Utveckling kommer du att leda arbetet över enhetens ca 10 medarbetare som består av arkitekter, utredare samt projektledare. I din roll ingår budget- personal- och verksamhetsansvar för enheten samt att ingå i IT-sektionens ledningsgrupp och rapporterar till IT- och digitaliseringschefen. Du ansvarar för att enheten säkerställer att arkitekturarbetet inom kommunen bedrivs med fokus på helhetssyn och kvalité. Vidare har du ansvar för att utveckling, inklusive verksamhetsutveckling med stöd av IT, bedrivs effektivt, strukturerat, metodiskt och i samverkan med övriga sektioner samt verksamheterna.
I rollen ingår även att forma och utveckla enhetens verksamhet och ansvara för att ta fram effektivare processer och arbetssätt. Detta innebär exempelvis att i samverkan med verksamheterna, kundansvariga samt arkitekter ta fram kundanpassade lösningar och planer för utveckling av IT-miljö och nya tjänster då verksamheterna inom kommunen är i behov av robotisering och automatisering.
En annan central del i detta uppdrag är att ansvara för implementeringen av systemförvaltningsmodell i hela kommunen.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom arkitektur, utveckling och systemförvaltning samt tidigare arbetslett experter inom området. Du har även lett och drivit förändringsarbete inom en större organisation och har god kunskap inom IS/IT-säkerhet. Erfarenhet av systemförvaltningsmodeller och etablering av dessa, som exempelvis pm3, är också ett krav.
Önskvärt är att du har en relevant akademisk examen liksom erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete. Vi ser det som ett stort plus om du har kunskap om de kommunala verksamheterna.

Huddinge kommun söker en person som är trygg i sitt ledarskap och som i förändring kan stå upp för sina värderingar och vara konsekvent i ord och handling. Du är en förebild för andra och har förmågan att inspirera och entusiasmera medarbetare och verksamheter. Genom ditt utåtriktad och kommunikativa sätt bygger du naturligt relationer i ditt arbetsutövande. Du är uthållig och ser insatser ur ett långsiktigt perspektiv. Självklart känner du igen dig i våra kärnvärden – mod, driv, omtanke och mångfald.

Välkommen med din ansökan!
För eventuella frågor eller för att inleda en dialog, kontakta gärna Hans Jansson på tel. 073 461 36 03 eller hans.jansson@compass.se
Om du vill söka tjänsten, klicka på länken nedan. Vi intervjuar löpande men vill ha din ansökan senast 3/11 2019.

Om Huddinge kommun
Huddinge är landets 14:e största kommun och Stockholms läns näst största med drygt 111 000 invånare. Huddinge är en snabbt växande kommun med tydliga visioner och ambitiösa mål för framtiden.
2017 utsågs Huddinge till årets tillväxtkommun.
Vi planerar för 20 000 nya bostäder de kommande åren. Huddinges geografiska läge är utmärkt med närhet till Stockholm samtidigt som vi är en prisbelönt naturkommun.
Huddinge är hemvist för 18 000 studenter och är en av Sveriges snabbast växande studentstäder.
I Flemingsberg finns inte mindre än fem akademiska lärosäten. Som ledare i kommunens ledningsgrupp är du tillsammans med kommunens 6 700 engagerade medarbetare en viktig samhällsbyggare.
Tillsammans med oss gör du Huddinge till en av de mest populära kommunerna att bo, arbeta och besöka.

Liknande jobb

Liknande jobb