Systemförvaltare med informations- och it-säkerhetskompetens till Sida

Rekryterare
Sida
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 oktober 2019
Stängs
den 30 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bidra till säker digital hantering i biståndet? Är du intresserad av att skydda mänskliga värden och att arbeta för att säkerhetslösningar ska ge verksamhetsnytta och möjliggöra digital utveckling? Vill du vara delaktig och arbeta i en organisation som verkar för att minska fattigdomen i världen?

Sida söker nu en ansvarsfull och driven systemförvaltare till säkerhetsfunktionen, som arbetar i nära samarbete med hela Sidas verksamhet.

Som anställd på Sidas säkerhetsfunktion är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Just nu befinner vi oss i startgroparna av digitaliseringen av Sida där informationssäkerheten spelar en central roll – vill du vara med på den resan?

I rollen som systemförvaltare kommer du att verka nära och rapportera till säkerhetsskyddschefen, men även samverka med Sidas övriga avdelningar och just denna befattning har ett nära samarbete med Sidas IT-enhet. Du kommer att förvalta, fånga upp behov och driva förändring när det gäller Sidas system inom säkerhetsområdet. Du kommer att vara en länk mellan verksamhet och IT vad gäller krav och nyutveckling och arbetet innefattar delaktighet i analyser, i nära samverkan med IT-enheten, för att säkerställa att Sida har relevant digitalt systemstöd inom säkerhetsområdet.

Detta är en givande tjänst för dig som motiveras av att arbeta i ett team där man stöttar och involverar varandra men som också ger möjlighet till utveckling och engagemang i andra delar inom säkerhetsområdet.

För att trivas och kunna leverera i rollen bör du ha ett starkt säkerhetsintresse och nyfikenhet på vad som sker framåt inom säkerhetsområdet och hur Sida behöver förhålla sig till detta. Du inser vikten av att säkerställa att berörd dokumentation är uppdaterad och publicerad samt vikten av att stötta och utbilda användare.

Arbetsuppgifter

Sida har en säkerhetsfunktion, bestående av säkerhetsskyddschef och en informationssäkerhetsstrateg, som du i din roll som systemförvaltare kommer arbeta i nära dialog med. Nedan ges några exempel på arbetsuppgifter och ansvar för Sidas system inom säkerhetsområdet som ingår i rollen:

 • Ansvara för förvaltning och administration, inklusive dokumentation, kontinuerlig livscykelhantering, förändringshantering, administration av behörigheter och incidenthantering.
 • Ansvara för utvecklingsarbete ur ett verksamhetsperspektiv, inklusive kravanalys samt testning.
 • Användarstöd och utbildning, inklusive anvisningar, instruktioner och kommunikation.
 • Medverka till intern rådgivning och stöd inom säkerhetsprocesser, som stöd till säkerhetsskyddschef och informationssäkerhetsstrateg.
 • I övrigt förekommande arbetsuppgifter på avdelningen

Kvalifikationskrav

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har

 • relevant akademisk utbildning samt utbildning inom informationssäkerhetsområdet, alternativt likvärdig kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.
 • erfarenhet av arbete inom systemförvaltning, inklusive kravinsamling, kravanalys, kravställan och testning.
 • erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet och/eller IT-säkerhet.
 • erfarenhet av att genomföra och ta fram användarutbildningar
 • erfarenhet av kravställning och uppföljning av säkerhet i IT-lösningar
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där du är trygg och ansvarsfull med ett högt säkerhetsmedvetande. Du är lösningsorienterad och drivs av att skapa nytta. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga, vilket gör att du kan vägleda andra i en lyhörd dialog i komplexa frågor. Du har hög kvalitetsmedvetenhet och god administrativ förmåga för att på ett noggrant, strukturerat och effektivt sätt planera och organisera arbetet. Din goda förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt gör att du kan utveckla, driva arbete framåt och nå uppsatta mål.

Förutom ovanstående kvalifikationskrav hänvisas till Sidas personalpolicy.

Meriter

 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med miljöer som är säkerhetsskyddsklassade.
 • Erfarenhet av att ha arbetat som projektledare och/eller i annan ledande position.
 • God förståelse för olika typer av IT-plattformar (Windows, Windows server, Office, Databaser, Virtualisering, Dokumenthantering, Autentisering)
 • Goda kunskaper inom officepaketet.
 • Erfarenhet av processutveckling/verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av att arbeta i offentlig förvaltning

Anställningsvillkor

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning tillämpas.

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad varför du måste vara svensk medborgare och också lämna samtycke till registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen ifall du blir erbjuden befattningen.

Information

I den här rekryteringen samarbetar Sida med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703-14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com.

För upplysningar om förmåner och anställningsvillkor, se under Sida/Lediga jobb/Förmåner och villkor

Fackliga företrädare vid Sida är Saco Sida (kontaktperson: Ulrika Hessling Sjöström. tfn 08-698 53 74) och Fackförbundet ST inom Sida (kontaktperson: Lisbeth Nylund, tfn 08-698 40 19).

Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2019.

 

Sida erbjuder en dynamisk arbetsplats som eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten

Liknande jobb

Liknande jobb