Teknisk informationsspecialist till Regionarkivet

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 oktober 2019
Stängs
den 27 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Regionarkivet är Region Stockholms arkivmyndighet och ansvarar för styrning och uppföljning av regionens informationshantering. I vårt uppdrag ingår det att långtidslagra, vårda, tillhandahålla och tillgängliggöra regionens arkiv för att de ska kunna användas av regionens verksamheter, andra myndigheter, allmänhet och forskning idag och i framtiden.

Vill du vara med och utveckla verktyg och funktioner för att kunna möta det växande behovet av digital arkivering med målet att bevara regionens samhällsviktiga information för allmänhet, verksamhet och forskning?

Då vill du kanske också bli en del av vår enhet arkiv- och informationsförvaltning med uppdraget att bevara information som pendlar mellan dåtid och nutid i arkiv som sträcker sig från 1800-talet och in i 2000-talet. På enheten arbetar vi med att förbereda arkivinformation i olika format för arkivering, ta emot leveranser av arkivinformation samt vårda arkivinformation över tid. Stora mängder digital information, speciellt inom området e-hälsa, skapas inom regionen i olika system och dessa behöver tas om hand för arkivering. För att kunna arkivera digital information behöver informationen anpassas utifrån regionarkivets leveransspecifikationer för e-arkiv. Enheten skapar möjligheterna för att detta ska kunna hända. Regionarkivet har nyligen infört tredje generationens e-arkiv. Som en del i utvecklingen av konceptet e-arkiv 3.o arbetar vi i ett nytt ETL-verktyg för att på ett modernt och effektivt sätt kunna möta det växande behovet av digital arkivering.

Vad ska du göra?
Tillsammans med erfarna medarbetare kommer du att arbeta med att utveckla och använda verktyg inom ramen för e-tjänster för arkivering. Exempel på arbetsuppgifter är att genomföra migreringar, konverteringar och paketeringar av olika typer av databaser, fil- eller XML-strukturer för att kunna leverera till vårt e-arkiv. Andra arbetsuppgifter är att stödja enhetens arbete med systemadministration samt externa e-arkivleveransprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT, teknik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har erfarenhet av att tekniskt arbeta med XML eller databaser. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ETL-verktyg liksom erfarenhet från att hantera stora datamängder.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har ett positivt, nyfiket och professionellt förhållningssätt. Du är självgående och tar ansvar för att uppgifter blir utförda samt vill utvecklas inom ditt kompetensområde. Du trivs både med att arbeta tillsammans med kollegor inom gruppen, i projekt samt genomföra uppgifter själv. Du är kommunikativ och kan förklara tekniska problem för icke-tekniker på ett pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande
Du erbjuds en utmanande spännande tjänst i en stor organisation med ett meningsfullt uppdrag. Regionarkivet sitter i lokaler speciellt anpassade för arkiv i Flemingsberg och alla medarbetare har eget kontor. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö med kompetenta och utvecklingsinriktade kollegor. Region Stockholm är en verksamhet i ständig rörelse med ett livsviktigt uppdrag där du kan få möjlighet att få vara med och bidra till att föra den framåt.

Övrig information
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behövs tas i anspråk för placering av redan anställda medarbetare i Region Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb