FRA

Systemtekniker till avdelningen för teknik

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 oktober 2019
Stängs
den 27 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker FRA en flexibel och kreativ problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemtekniker har du ansvar för installation och drift av system för inhämtning av teknisk signalspaning, analys och dataflöde. Du ansvarar för områdets labbmiljö, verifiering av och felsökning i denna samt i driftsatta system. Konfigurering av Windowsbaserade- och/eller Linuxbaserade system, samt framtagande av installationsbeskrivningar utgör också en del av tjänsten. Du har ett nära samarbete med utvecklare inom området och som systemtekniker är en stor del av arbetet att ansvara för kundkontakter.

Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi ser att du har en fullgod gymnasieexamen, meriterande är en akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvad genom arbetslivserfarenhet. För oss är dock ditt brinnande intresse och kunskaper inom IT viktigare än en högre utbildning. Utbildning inom radioteknik och elektronik samt Microsofts certifieringar inom Windows server och infrastruktur ser vi också som meriterande. Du får gärna ha erfarenhet av drift och förvaltning av Windowsbaserade plattformar och även grundläggande kunskaper om hantering av Linuxbaserade plattformar.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper om konfigurering av Windowsbaserade system och funktion i Windowsdomäner samt kunskaper inom hårdvaruinstallation. Rätt kandidat har ett brinnande intresse för IT-säkerhet och härdning av system och det är en fördel om du har kunskap om integration av Linuxsystem i Windowsdomäner, scriptning i Windows och Linux (t.ex. PowerShell) och/eller kunskap om grundläggande nätverksadministration. 

Du behärskar svenska och engelska obehindrat med god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Körkort krävs då resor förekommer i tjänsten. 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar ditt angreppssätt och ser till att driva processer framåt. Som systemtekniker förväntas du ha en god förmåga att samarbeta effektivt med andra. Med din kreativitet, specialistkunskap och uthållighet hittar du nya sätt att angripa olika problemställningar och arbetar till projekt är avslutade och resultat uppnådda. Du är flexibel och lägger ner tid på ditt arbete, du har lätt för att förhålla dig till olika situationer och behåller lugnet vid förändrade omständigheter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemtekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristina Sonesson-Nylin eller Yvonne Gustavsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-27.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb