FRA

Teknisk kryptoanalytiker till Kryptoverksamheten på FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 oktober 2019
Stängs
den 27 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker just nu en teknisk kryptoanalytiker som har den samarbetsförmåga och uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem och skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som teknisk kryptoanalytiker är du med och skapar och utvecklar underrättelseförmågor i nära samarbete med andra analytiker. Tjänsten innebär att utveckla tekniska lösningar och metodik för analys och presentation av stora datamängder. Arbetet, som bedrivs i grupp, utgörs av bearbetning och analys av stora trafikvolymer, främst IP-trafik. Utveckling av verktyg som stödjer, automatiserar eller visualiserar analysprocessen och resultaten. Det övergripande målet med arbetet är att ta fram och förädla nya informationsflöden, vilka i sin tur kan användas av andra delar av FRA. Arbetet inbegriper samverkan med andra verksamhetsgrenar på FRA i syfte att förstå deras behov och möjligheter.

Du kan

Vi söker dig som  har en akademisk examen inom IT alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete. Vi förutsätter att du har kunskaper inom minst två programmeringsspråkDet är meriterande om du har intresse eller erfarenhet av ett eller flera av nedanstående områden: 

  •            Relationsdatabaser, grafdatabaser, Elasticsearch eller liknande
  •            Python, C++, JavaScript, Java
  •            Nätverksanalys, protokollanalys
  •            Webbutveckling och relevanta webbspråk, frameworks
  •            Arbete i Linux-miljö
  •            Maskininlärning
  •            Reverse engineering
  •            Penetrationstestning 

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift, kunskaper inom ryska eller annat språk är meriterande.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar ansvar för dina uppgifter på ett strukturerat sätt och driver dina processer framåt. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Då rollen kräver att du arbetar med komplexa problem är det av vikt att du är uthållig och har en problemlösande analysförmåga för att uppnå resultat och avsluta projekt. Du värdesätter kunskapsutbyte och har god förmåga att samarbeta samt har lätt att skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.    

Som teknisk kryptoanalytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till underlag för underrättelserapportering samt att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Adam Jonsson, Eva Bredin eller Erik Sandelin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-27.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb