Scania

Test- och körbarhetsingenjör för framtidens fordon

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 9 oktober 2019
Stängs
den 26 oktober 2019
Ref:
20193899
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Styrsystemen för drivlinan blir allt viktigare för funktion, miljöpåverkan och prestanda. Avdelningen Electric power Systems and Drivetrain Control ansvarar för utveckling av styrsystem till Scanias elektrifierade och konventionella drivlinor och växellådor. Vi ställer höga krav på att de styrsystem vi utvecklar ska ha rätt funktionalitet och vara av högsta kvalitet. För att nå dit krävs det ständigt nytänkande kring hur systemen ska testas och kvalitetssäkras.

Fordonsindustrin genomgår stora förändringar och Scania möter detta genom att utforska en stor palett av drivlinekombinationer. För att särskilja fördelarna mellan de olika fordonen är körbarhetsbedömningen och kundnyttan en viktigt del av svaret.

Gruppen System Test Vehicle som jobbar med testning av tunga fordon, specifikt växellådor, förbränningsmotorer och elektrifierade drivlinor har fått ett nytt uppdrag att genomföra körbarhetsbedömningar.

Vi är idag en grupp bestående av 7 medarbetare som älskar att köra lastbil och kvalitetssäkra mjukvaror som går ut i produktion.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att utföra testning i fordon enligt givna testprotokoll av växellådor, batterier och motorer.

Som testare kommer du att spendera många timmar i lastbilar och bussar. Datorn följer med för att logga lämpliga signaler för aktuellt test. Samarbete med testutvecklare som skall forska fram nya metoder för att testa med är också en del av uppdraget.

Validering av fordonets funktioner och beteende rapporteras och sammanställs och skickas vidare till utvecklare och system testledare. En del testning innebär att fordonet försätts i olika fellägen genom manipulering av elsystem för att utröna att det går att framföra säkert.

Din profil

"Driving the shift to a more sustainable transport system is our purpose, mission and role as a company. It's about our role in society to change it into something better. ", CEO Henrik Henriksson Scania. Delar du också våra övertygelser kan du vara rätt person för detta jobb.

Vi söker dig som också är kvalitetsmedveten och gillar att köra tunga fordon. Du är gärna analytisk och strukturerad. Körkort C är ett krav, högre körkortsbehörigheter och fordonsintresse är meriterande. Vi tror att du är högskoleingenjör eller annars har motsvarig relevant mångårig yrkeserfarenhet. Datorvana är meriterande och du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

För mer information, kontakta

Afram Kourie, Acting Head of System Test Vehicle

afram.kourie@scania.com , 08-553 522 83

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb