BI-utvecklare/Arkitekt till IT avdelning, Gävle

Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 10 oktober 2019
Stängs
den 4 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På IT-avdelningen är vi ca 130 anställda. Vi servar många typer av verksamheter och jobbar i team med helhetsperspektiv vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara varierade. Som anställd hos oss får du chansen att bredda dina kunskaper ytterligare och samtidigt möjligheten att specialisera dig. Här finns stora möjligheter att påverka såväl innehåll som upplägg på arbetet.

På IT-avdelningen ser vi det viktigt att arbeta med ständigt förbättringsarbete. Din trivsel och delaktighet är viktig för oss.

Placeringsort kan diskuteras (inom länet).

Beskrivning av förmåner:
Som anställd hos oss har du möjlighet till bl a flextid, semesterdagsväxling, arbete på distans och utökad semester utifrån ålder.

Arbetsuppgifter

Vi bygger upp ett internt BI-team efter att under flera år bemannat stor del av utvecklingen med externa resurser. Vi ser fram emot att komplettera vårt team som stöttar varandra och verksamheten.
Du kommer att arbeta med strategi, utveckling och underhåll i vår BI-miljö och datalager.

Miljön är idag uppbyggd av ett datalager designat efter Kimballs principer, Tabulärmodeller och ett användargränssnitt i SharePoint med SSRS och Excelrapporter. Idag läses data in från ca 50 olika datakällor med olika inläsningsmetoder. Vi ser även att Power BI kommer att ingå i miljön inom snar framtid. Även ett system för mål- och verksamhetsstyrning ska införas och ingå i BI-miljön.

Vi arbetar med SCRUM som arbetsform och bl.a. TFS/Visual Studio som verktyg. Planer finns att inom snar framtid uppgradera plattformen till SharePoint 2019, och i samband med det införa Power-BI och MDS.

BI-teamet består av 5 personer varav 4 finns på plats redan. Det är 4 st utvecklare och 1 förvaltare.

Du kommer att arbeta nära verksamhetens beställare med att göra behovsanalyser, förtydliga önskemål vid behov och kvalitetssäkring. I grupperingen ingår även våra andra utvecklare på IT-avd.

Kvalifikationer

Förutom erfarenhet av arbete med produkterna i ovanstående miljö ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med kunder inom hälso- och sjukvård så du kan förstå verksamhetens behov och begrepp.
Vi vill att du ska vara kvalitetsmedveten och noggrann. Vi använder ett standardiserat arbetssätt och vi ser gärna att du arbetar metodiskt. I relationen med verksamheten behöver du vara tydlig, pedagogisk och lyhörd.

Vi ser att du har kompetens och erfarenhet inom följande områden; MS-SQL, SSIS, SSRS. Det är meriterande om du dessutom har kompetens inom DAX, Power BI, .NET/C#.

Vidareutbildning kommer att ske utifrån individuella behov.
Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.