Configuration Manager/DevOps till it-avdelningen

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 11 oktober 2019
Stängs
den 3 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla Skatteverkets it-avdelning? Vi söker dig som gillar att arbeta i team, är lösningsfokuserad, självgående och nyfiken på ny teknik. Du bör även ha erfarenhet av integrationer i komplexa system. Låter det som något för dig? Tveka inte - sök idag!

Om jobbet
Som CM (Integratör)/DevOps på Skatteverket kommer du att arbeta med konfiguration av utvecklingsplattformens (OpenShift) olika produkter, intern teknisk support till användare av verktygen, utveckling av integrationer och automatisering för Continuous Delivery. Du kommer att ingå i ett agilt team som tillhandahåller en modern och stabil utvecklingsplattform (OpenShift) för våra utvecklingsteam. I ansvarsområdet ingår att implementera, uppgradera eller vidareutveckla gemensamma ramverk, verktyg och plattformar. Du kommer även att vara miljöansvarig samt att lägga beställningar och koordinera med andra enheter.

På Skatteverket arbetar vi agilt med Continuous Delivery, automatiserad testning och automatiserad konfigurationshantering. Vi har som ambition att automatisera vårt arbete redan från början för att undvika att behöva göra samma sak mer än en gång. Allt i linje med DevOps. System och tekniker som du kommer arbeta med är Red Hat Linux, Java, Docker, OpenShift/Kubernetes, Git, Bash, SQL-databaser (Oracle), Flyway och Mule Soft. I teamet ansvarar vi även för drift, användarsupport och utbildning av Atlassians produkter såsom JIRA och Confluence, Artifactory (Jfrog), Elastic Stack, SonarQube, Jenkins, Git, Grafana, Prometheus.

Teamet gillar att hitta enkla lösningar på komplexa problem, är nyfiket på ny teknik och nya arbetssätt och gillar att förbättra vardagen för sina kollegor. Du får många kunniga medarbetare som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning. För oss är det en självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör tjänstesektion 3 på applikationsenhet 1 på it-avdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi 26 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy

I det här jobbet ska du ha:

  • analytisk och problemlösande förmåga
  • nyfikenhet, vara initiativrik, ansvarstagande och resultatorienterad
  • pedagogisk erfarenhet och kunna anpassa språk och förklara och förmedla kunskap på olika nivåer
  • ha god samarbetsförmåga och dela med dig av din kunskap till andra

Du ska även ha:

  • erfarenhet av programmering och av att kunna automatisera byggflöden
  • kunskap i byggverktyg och konfiguration för Java
  • kännedom om, och kunskap i, att analysera bygg- och runtime-problem i en Java-plattform
  • eftergymnasial utbildning inom it, alternativt längre arbetslivserfarenhet av Linux
  • arbetslivserfarenhet som Configuration Manager alternativt DevOps

Det är önskvärt att du har erfarenhet av ovan nämnda tekniker/system, erfarenhet av systemutveckling (Java), erfarenhet av att arbete agilt, lean eller DevOps.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. 

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/872
Kontakt Sektionschef, Jörgen Krüger, 010-5747125
HR-specialist rekrytering, Julia Halén, julia.halen@skatteverket.se
Facklig företrädare Malin Westlie, Saco, malin.westlie@skatteverket.se
Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2019-10-08
Sista ansökningsdag 2019-11-03

Liknande jobb

Liknande jobb