FRA

Junior nätverkstekniker till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 11 oktober 2019
Stängs
den 27 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad och kvalitetsmedveten nätverkstekniker till avdelningen för teknik. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.   

Ditt uppdrag

I din roll som nätverkstekniker arbetar du med felsökning, avhjälpning, konfiguration och installation av nätverks- och serverutrustning. Andra och tredje linjens support utgör en viktig del av arbetet, liksom installation, konfiguration och felsökning av routrar, switchar, brandväggar och krypton. Du kommer att arbeta i datorhall och korskopplingsrum med kabeldragning, fiberpatchning och rackmontering av hårdvara. I arbetet samarbetar du nära dina kollegor i teamet och du kommer ha en hel del kontakt med kunder, användare och uppdragsledare inom FRA. Arbetet innebär även konfiguration och felsökning av WAN-länkar samt arbete med IP-telefoni och videokonferenssystem.   

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor, både inom och utom landet, kan förekomma.   

Du kan

Vi söker dig som har minst en teknisk gymnasial utbildning med IT-inriktning, t.ex. teknikprogrammet med inriktning nätverksteknik, där du förvärvat kunskap om Cisco eller annat fabrikat av routrar, switchar och brandväggar. Har du dessutom en högskoleutbildning med inriktning mot nätverk eller har certifiering CCNA är det positivt. Vi ser att du har arbetat med drift av nätverk i minst 1 år och meriterande är om du har erfarenhet av arbete i datorhallar/datacenters. Grundläggande kunskap inom nätverk, switching och routing är ett krav. Meriterande är om du har kunskap om brandväggar, IP-telefoni, videokonferenssystem eller erfarenhet från försvarets kryptosystem. Då ditt arbete ibland kan innebära att du behöver ta dig till olika platser i Stockholm eller ute i landet är det önskvärt att du har B-körkort. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.    

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är serviceinriktad samtidigt som du har ett gediget intresse för teknik. Du har en god samarbetsförmåga och med hjälp av din expertis bidrar du till ökad kunskap i teamet. Rollen kräver att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och i stressiga situationer arbetar du med bibehållet lugn, fokuserar på rätt saker och arbetar på tills projekt är avslutade. Du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Då arbetet innebär många kontakter krävs även att du är socialt aktiv och har lätt för att skapa och underhålla yrkesmässiga relationer.      

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.   

Som nätverkstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.   

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon, 08-471 41 72. Fackliga företrädare nås på 08- 471 46 00.   

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-27

Liknande jobb

Liknande jobb