Microsoft Windows Server OS tekniker

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Stockholm (Län), Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 11 oktober 2019
Stängs
den 4 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att söka jobb hos oss som Microsoft Windows Server OS tekniker. Vi vill ha din ansökan senast den 4 november.

Har du arbetat med de senaste versionerna av Microsoft Windows Server OS och vill använda dina kunskaper för vara med och skapa ett tillgängligt Sverige? Har du erfarenhet av stora driftmiljöer och vill vara med och påverka människors vardag genom att forma framtidens transportsystem?

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket, var med och gör skillnad!

Arbetsuppgifter

I rollen som Microsoft Windows Server OS tekniker inom Infrastrukturtjänster arbetar du med konfigurering, drift och vidareutveckling av våra infrastrukturtjänster Windows Server OS i vår stora operativa driftmiljö. Proaktivt underhållsarbete, prestandaanalyser och kapacitetsplanering ingår också i arbetsuppgifterna. Du agerar även tredje linjens specialist och hjälper drift och verksamhetssystem med teknikexpertis.

I vårt team av tekniker stödjer vi varandra i det dagliga arbetet för att uppnå våra gemensamma mål. Vi jobbar självständigt och tar för oss av arbetsuppgifterna. Vi växlar tempo under dagarna då vi behöver utföra felsökningar eller andra uppgifter med kort varsel samtidigt som vi ingår i mer långtgående, planerade utvecklingsprojekt.

Vi söker nu flera nya medarbetare, både i Stockholm och Göteborg, för rätt kandidat kan även Örebro vara aktuellt. Du förväntas kunna resa inom Sverige 3-4 dagar i månaden beroende på vad verksamheten kräver. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid då vi har höga krav på tillgängligheten i våra system som i sin tur möjliggör infrastrukturen, årets alla dagar.

Kvalifikationer

I det här jobbet behöver du:

 • vara utvecklingsorienterad och nytänkande
 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete
 • ha relevant eftergymnasial utbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats
 • ha körkort för personbil

Du ska ha relevant och aktuell teknisk kompetens inom:

 • Microsoft Windows Server OS 2012R2 & 2016 och Microsoft Active Directory i en stor operativ driftmiljö
 • utvecklingsverktyg och metodarbete
 • stödsystem för serverövervakning
 • kunskap om driftsrelaterade processer (ITIL)

Som person är du nyfiken, självständig och gillar att arbeta med andra för att nå resultat. Du har lätt att ta hjälp av andra och du ser det som självklart att stödja dina kollegor för att nå gemensamma mål. Du har därtill en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Meriterande är om du har kunskaper inom

 • SCCM
 • PowerShell
 • Hyper-V
 • VmWare
 • Cisco UCS

Övrig information

Vi kommer att göra urval löpande och ha telefonavstämningar. Intervjuerna hålls i Solna och Göteborg i mitten av november.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-04

Liknande jobb

Liknande jobb