Polismyndigheten

Teknikspecialist inom PKI

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 oktober 2019
Stängs
den 28 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har ca 900 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 31 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

I rollen som teknikspecialist på PKI-gruppen förväntas hög säkerhetsmedvetenhet. Du kommer att arbeta med felsökning, test och drift av verksamhetskritiska miljöer, och tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsarbetet mot virtualiserade och automatiserade tjänster. Eller känner du att du vill arbeta med policys, regler och riktlinjer och andra typer av säkerhetshöjande åtgärder? Då kanske du är vår nya förvaltare!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Drift och förvaltning av CA-miljö
 • Felsökning och dokumentation av EJBCA-miljö
 • Installation, konfiguration och dokumentation av HSM
 • Design av EJBCA-lösningar för att kontinuerlig motsvara verksamhetens krav på IT-säkerhet och tillgänglighet
 • Planering och införande av automatiserade tjänster i EJBCA-miljön

Kvalifikationer

 • Erfarenhet inom EJBCA
 • Erfarenhet inom Linux
 • Erfarenhet av att dokumentera
 • Kunskap inom relevanta teknikområden d.v.s. kunskap om bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet PKI
   

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av att arbeta med:

 • HSM
 • Revokering av certifikat
 • VMware
 • Script, tex BaSH, Perl, Python
 • PowerShell
 • Skriva policydokument
   

Personliga egenskaper

För att trivas och prestera i rollen tror vi att du är en person som drivs av att ta initiativ och ansvar, du har en god verksamhetsförståelse för att kunna sätta dig in i de utmaningar som vi ofta möter samt vill ta dig an en roll som främjar en IT-säkerhetskultur i organisationen. Du drivs av personlig utveckling, tycker om att lära dig nya saker och har en stark analytisk förmåga.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Helene Adlerz 0105634780 Helene.Adlerz@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson, 072-221 92 71 / Elin.Melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010- 563 48 81

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 28/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A513.293/2019  i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A513.293/2019   via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb