Scania

Testingenjör inom elektrifierade fordon

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 14 oktober 2019
Stängs
den 30 oktober 2019
Ref:
20193840
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med i omställningen mot elektrifierade drivlinor?

Är du intresserad att testa mjukvara i inbyggda system för elektrifierade fordon? På Scania pågår det en förändring som innebär stora tekniska steg mot elektrifiering. Du får vara med i omställningen till miljövänliga och hållbara transporter med elektrisk framdrivning.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Personlig kontakt och kommunikation är viktigt, vilket gör att du kommer bygga upp ett kontaktnät. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

Gruppen arbetar med manuell och automatiska tester av mjukvara på batterisystemet. Största delen av vår tid görs tester och automatisering av tester i HIL (Hardware-In-the-Loop). Vi gör även fordonstester i lastbil och buss. Vi är idag en grupp på nio kollegor som enbart arbetar med mjukvaretest. Vi har ett bra samarbete på gruppen och har en stor vilja att hjälpa varandra. Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.

Dina Arbetsuppgifter

Som test ingenjör på System Test Battery & Electrification arbetar du med att utveckla testfall, automatiserar (skript), underhåller HIL-riggar och analyserar testresultat för ett eller flera inbyggda system (ECU-system) med fokus inom funktionsområdena: batterifunktioner, temperaturreglering, AC och DC laddning samt övriga elektrifierade funktioner. Du använder olika testmiljöer så som HIL (Hardware-In-the-Loop) och fordon (lastbil och buss).

Du arbetar i team med nära kontakt hos funktions- och mjukvaruutvecklarna. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan.

Din profil

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann, flexibel och tycker om tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Du har programmeringskunskap och har en vilja att ta körkort för lastbil och/eller buss.

Du är en engagerande och driven civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande utbildning där erfarenhet och intresse av högspänningsbatteri, elektrifiering, fordon, programvaruutveckling, inbyggda system, systemtest, kunskap om ISO26262 är meriterande. Du har europeisk körkort för personbil och det är meriterande med körkort för lastbil och/eller buss. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information är du mer än välkommen att höra av dig till

David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification

david.alstig@scania.com , 08-553 535 95

Ansökan

Sök via vår hemsida www.scania.com/jobb . Jobb id: 20193840. Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Ansökningar läses löpande under ansökningstiden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb