SENIOR INFRASTRUKTURARKITEKT

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 15 oktober 2019
Stängs
den 14 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du rätt person för att driva arbetet med att utveckla IT-infrastrukturen i en samhällsviktig organisation? Har du ett stort engagemang för att påverka och göra skillnad? På Svenska kraftnät får du meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter i en samarbetsinriktad kultur.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill anta utmaningen att leda arbetet med att utveckla Svenska kraftnäts framtida IT-infrastruktur tillsammans kollegorna på IT-avdelningen och externa partners.

IT-avdelningen utvecklar och förvaltar IT-system som är kritiska för vårt samhällsuppdrag. Vi ser ett behov av att utveckla nya IT-lösningar för automatisering av elnätsdriften och förvaltningen av våra anläggningar. Vi ser samtidigt att hoten mot våra samhällsviktiga funktioner ökar, vilket gör att vi löpande måste se över våra lösningar och arbetssätt för att behålla en god IT-säkerhet.

Du kommer att tillhöra enheten IT-styrning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Du blir ansvarig för att vidareutveckla IT-infrastrukturen för att långsiktigt möta våra krav på bl a tillgänglighet, stabilitet, effektivitet och IT-säkerhet. Du kommer att leda arbetet genom att utveckla målarkitekturer för våra olika teknikområden samt vägleda utvecklingsprojekt. Du kommer även att driva egna utvecklingsaktiviteter och se till att IT-arkitekturen ligger i linje med den totala strategin. Arbetet drivs i nära samarbete med teknikområdesansvariga, IT-säkerhetsspecialister, arkitektkollegor och IT-förvaltningen.

Du blir delaktig i arbetet med att utveckla vår IT-strategi, säkerställa en god IT- säkerhet och standardisera våra IT-tjänster.

Vi förväntar oss en aktiv omvärldsbevakning där du följer teknikutvecklingen och trender inom IT-infrastrukturområdet samt att du aktivt arbetar med att utveckla ett nätverk med externa intressenter som kan bidra till Svenska kraftnäts utveckling.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta med IT-arkitektur inom exempelvis applikationsplattformar, nätverk, lagring eller operativsystem och som behärskar något av dessa områden mer på djupet. Du har stort intresse för teknikutveckling och förmåga att förstå hur ny teknik kan tillämpas.

Du har arbetat som IT-arkitekt i en större organisation och förstår värdet av gemensamma arbetssätt och god dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet med mycket höga IT-säkerhetskrav.

Akademisk utbildning med inriktning inom IT eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt är ett krav. Vi ser gärna att du har en certifiering inom arkitekturområdet och/eller IT-säkerhet samt har god kunskap om standarder och styrande regelverk för informationssäkerhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda och coacha medarbetare.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du har god kommunikationsförmåga och kan förmedla budskap på ett pedagogiskt sätt. Du har förmåga att skapa goda relationer och förstår vikten av att samarbeta med andra för att nå bästa resultat.

Som person är du analytisk och går gärna på djupet i diskussioner men förstår vikten av att samtidigt hålla koll på helheten. Viktigt för att passa bra i den här rollen är att du är strukturerad, pragmatisk och van att tänka långsiktigt för att uppnå mål.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna Petra Törnblom, ansvariga rekryteringskonsult på Boxhill Recruitment, tel: 076-003 60 80 eller petra.tornblom@bhill.se.

Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fonamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 3 november 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb