Scania

Motorkalibrerare för efterbehandling, Scania Engines

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 1 november 2019
Stängs
den 12 november 2019
Ref:
20193146
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania Engines söker en utvecklingsingenjör inom motorkalibrering för nästa generations industrimotorer

Vi utvecklar anpassade Scaniamotorer till våra kunder inom industri-, marin- och generatorapplikationer. Scania Engines erbjuder en dynamisk miljö med nära samarbete med kunder, marknadsorganisationen och övriga Scania R&D, samt våra tvärfunktioner inköp och produktion.

I gruppen, Performance and Calibration , arbetar vi med att kalibrera våra motorer optimalt med avseende på förbrukning, emissionsuppfyllnad, prestanda och efterbehandlingssystem. Dessa olika delar balanseras mot varandra för att passa ett brett spektra av kundkrav samt bidra till att minska vårat klimatavtryck.

Vi erbjuder dig
Som kalibreringsingenjör får du en unik möjlighet att tillämpa samt utveckla din förståelse och kunskap av hela motorn med dess efterbehandlingssystem, styrsystem och även hårdvara. Du får arbeta i ett lag med både ingenjörer, försäljare och eftermarknadssupport i nära kontakt med slutkund.

Du kommer främst att arbeta i Scanias eget motorstyrsystem med fokus på efterbehandling. Kalibreringen genomförs till största del i våra motorprovceller, men även i fordon och specialriggar. Arbete och mätningar i kundmaskiner förekommer också.

Din profil
Som person är du drivande och initiativrik, med en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är entusiastisk och villig att lära och söker aktivt den information som behövs för att utföra arbetet. Vi jobbar under högt ställda förväntningar från kunderna vilket ställer krav på struktur, flexibilitet och tålmodighet i arbetet.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, har en teknisk utbildning på högskolenivå alternativt har förvärvat motsvarade kompetens genom arbete. Erfarenhet från avgasefterbehandling för dieselmotorer, kemiteknik eller motorkunskap i allmänhet är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta Fredrik Karlsson, Gruppchef Performance and Calibration, 08-553 51498.

Ansökan
Sök via vår hemsida: scania.com/jobs senast den 10 november. Job ID: 20193146.
Intervjuer kommer ske löpande. Bifoga personligt brev, CV och betygskopior i din ansökan.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb