Tullverket söker it-tekniker/it-samordnare

3 dagar kvar

Rekryterare
Tullverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 oktober 2019
Stängs
den 17 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad i Luleå och består av ca 190 medarbetare. Avdelningen levererar IT-tjänster till Tullverket som tex utveckling, drift och förvaltning. IT-avdelningen finns även representerad på orterna Stockholm, Malmö, Göteborg och Sundsvall i form av it-tekniker/samordnare. Vi söker nu dig som gillar it, teknik och service! 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Dina arbetsuppgifter är underhåll, felsökning, felanmälan, användarsupport, leverantörskontakter, beställningar/inköp, installation av hårdvara/mjukvara för olika typer av klientenheter som tex stationär/bärbar dator, mobiltelefoner, skrivare, konferensutrustning, video, datatillbehör och annan teknisk utrustning. Vi arbetar med Microsoft Windows, Outlook, Skype. 

Arbetsuppgifterna utför du enskilt och/eller med kollegor i en liten arbetsgrupp. Du har dagliga kontakter med Tullverkets anställda som du ger support och service till, både på plats och via mail/telefon. Du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp vilket kräver att du har lätt för att samarbeta, hjälpa dina kollegor och ta ett delat ansvar för arbetets genomförande, utveckling och kvalitet. I arbetet ingår samarbete med vår IT-support och Drift i Luleå, samt med kollegor i andra regioner i Sverige. 

Vi söker dig som har:    

 • genomförd gymnasieutbildning inom IT, teknik eller motsvarande
 • minst två års arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter eller motsvarande. Kunskaperna ska vara förvärvade under de tre senaste åren.
 • flytande svenska i tal och skrift. Goda kunskaper engelska, i tal och skrift
 • god fysik för arbete i arbetsmiljöer med olika förutsättningar, tex flytt av teknisk utrustning, tunga lyft, trånga utrymmen
 • svenskt medborgarskap
 • svenskt körkort, lägst klass B för personbil och erfarenhet av bilkörning.

Det är meriterande om du har: 

 • erfarenhet av arbete i statlig myndighet eller offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper 

 • Mycket god förmåga till service och problemlösning för att lösa ärenden av varierande svårighetsgrad.
 • Nyfiken, engagerad och initiativrik med stort intresse för dagens teknik.
 • Ansvarstagande med stor förståelse för höga krav på säkerhet och sekretess.
 • Kunna agera flexibelt och snabbt då verksamheten i hög grad är händelsestyrd.
 • Vilja och intresse av att utveckla och förbättra verksamheten.
 • En lagspelare som ställer upp för kollegor, aktivt bidrar till gott arbetsklimat och tar delat ansvar för gruppens arbete.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2017-782. 

Placeringsort Stockholm. Ordinarie arbetsplats på Tegeluddsvägen/Frihamnen/Gärdet. 

Bilkörning med tjänstebil ingår i tjänsten, både i Stockholm och till orter i regionen; bland annat Arlanda, Bromma, Norrköping, Nyköping, Nynäshamn, Västerås och Örebro. Resor till andra orter i Sverige kan förekomma. Resor kan innebära övernattning på annan ort.  

Arbetet är förlagt till vardagar, kontorsarbetstid. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och inplacering i säkerhetsklass. Vi tillämpar även drogtest innan befattning tillsätts. 

Tjänsten kommer tillsättas snarast möjligt. 

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Susanne Åström, 076-941 15 86. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 17:e november 2019. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb