FRA

FRA söker en Linux systemadministratör som vill göra nytta

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 oktober 2019
Stängs
den 3 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta med drift och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.    

Ditt uppdrag

Som Linux systemadministratör på FRA har du en mycket viktig roll där du arbetar jämsides andra systemadministratörer, utvecklare, analytiker och produktledare i en dynamisk och kreativ miljö inom ett flertal mycket spännande områden. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att jobba med systemadministration, infrastruktur och drift av främst Linuxbaserade system. Arbetet är till stor del serviceinriktat och du arbetar självständigt med hög grad av kommunikation. Arbetet kan även innefatta utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll, SQL-administration samt konfiguration och underhåll av virtuella miljöer. Dessutom kommer du att arbeta med konceptutveckling där du är med och tar fram bärande idéer för nya lösningar, ett område där din kreativitet kommer att utmanas.     

Då det är viktigt med en verklig förståelse för behoven kommer du att jobba mycket nära verksamheten – allt för att möjliggöra en snabb och stabil leverans. Hos oss kan tiden verkligen vara avgörande.

Resor i tjänsten kan förekomma.     

Du kan

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT, gärna inom drift och förvaltning eller IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har minst några års arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration och drift. Har du erfarenhet från en större driftorganisation med övervakning, lagring, backup eller automatisk konfigurering är det meriterande. Även erfarenhet av virtualiserade miljöer baserade på VMware är positivt samt om du har arbetat aktivt med IT-säkerhet i en Enterprisemiljö.    

För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har B-körkort är meriterande.    

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik. Du har förmåga att ta egna initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas, tar med målmedvetenhet stort ansvar för dina uppgifter och ser till att ditt arbete blir gjort med god struktur samt driver processer. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och förblir motiverad trots bakslag och arbetar tills resultat blir uppnådda.  Då rollen kräver att du arbetar med komplexa problem är det av vikt att du är uthållig och har en problemlösande analysförmåga för att uppnå resultat och avsluta projekt. Du värdesätter kunskapsutbyte och har god förmåga att samarbeta samt har lätt att skapa goda relationer.  

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.    

Som systemadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.    

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 72. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-11-03.   

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb