CHEFSARKITEKT STRATEGISKA NÄT TILL LEDNINGSSTABENS CIO AVDELNING

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 oktober 2019
Stängs
den 14 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN


Vill du utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Vill du vara med i utvecklingen av Försvarsmaktens förmåga och arbeta på strategisk nivå med utveckling, drift och underhåll av Försvarsmaktens strategiska nät? Har du erfarenhet av modern telekommunikation, infrastrukturer och plattformar? Vi söker nu dig som vill axla rollen som chefsarkitekt!

Högkvarterets Ledningsstab CIO-avdelning söker nu en chefsarkitekt med helhetsansvar avseende Försvarsmaktens strategiska nät. Det omfattar ett rikstäckande telekommunikationsnät (FTN), datatransmission, datacenter, driftcentraler, torn och master och andra anläggningar. Vi kan erbjuda dig spännande uppdrag i en föränderlig tid, med både goda utvecklingsmöjligheter och en trygg anställning i en unik verksamhet där du dagligen bidrar till samhällsnyttan.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer utifrån verksamhetens behov och krav att styra arkitektur och design och lägga planer för utveckling, drift och underhåll. Vi går nu in i en intensiv period av omfattande utbyggnad och utveckling av strategiska nät. Du kommer att tillhöra den del av avdelningen som styr och leder utveckling, drift och förvaltning av IT i Försvarsmakten. Vi hanterar IT-portföljen och tar fram IT-plan. Vi fastställer Försvarsmaktens koncernarkitektur och ansvarar för IT-säkerhet och ackreditering av system.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:

 • Ta fram planer för utveckling, drift och förvaltning av Försvarsmaktens strategiska nät
 • Samverka internationellt och nationellt inom området
 • Bevaka relevanta aktörer och marknader inom området
 • Bevaka omvärldens utveckling inom IT och telekom och omsätta relevanta delar till Försvarsmaktens verksamhet i stort och till Försvarsmaktens strategiska nät i synnerhet
 • Delta i arbetet med att ta fram riktlinjer och principer för arkitektur och design av IT-system
 • Tillsammans med andra i EA-funktionen översätta verksamhet till IT-arkitektur


Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med IT-inriktning eller likvärdig kompetens som rekryteringsansvarig bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av IT på koncernnivå, företrädesvis som chefsarkitekt eller motsvarande
 • Erfarenhet av utveckling och underhåll av modern telekommunikation, infrastrukturer och plattformar
 • Förmåga att se helheter och detaljernas plats i helheten

 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med kommersiell telekominfrastruktur
 • Erfarenhet av arbete med FTN och FM-IP
 • Kännedom om Försvarmaktens roll i samhället och verksamheten i stort


Personliga egenskaper
Du klarar av att arbeta under högt tempo och kan snabbt skifta fokus om så behövs. Du har förmågan att samverka med många intressenter såväl inom som utom Försvarsmakten. Du kan driva ditt arbete självständigt och verka i sammanhang då uppgifter och förutsättningar kan variera snabbt. Du är noggrann och uthållig. Du har förmåga att arbeta på strategisk nivå och kan styra och utveckla verksamheten genom direktiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.
Anställningsform: tillsvidare. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning

För ytterligare information är du välkommen att kontakta FM CTO/IT-chef Mi Irveland, 070-6824657.
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR Specialist Caroline Plym, 0723-87 85 82.

Fackliga representanter
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.


Välkommen med din ansökan. Senaste datum för ansökan är 2019-11-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb