IT-arkitekt till Säkerhetspolisen

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 23 oktober 2019
Stängs
den 22 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu söker vi en erfaren IT-arkitekt som vill arbeta med övergripande arkitektur inom system och applikationer hos oss. Är du den vi söker?

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-11-14

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som IT-arkitekt på Säkerhetspolisen är du är viktig del i myndighetens IT-strategiarbete. Du arbetar med övergripande arkitekturarbete inom system- och applikationsområdet och fungerar som bollplank och stöd i nära dialog med lösningsarkitekter, områdesansvariga och inom pågående utvecklingsprojekt. I rollen har du även löpande kontakt med samverkande myndigheter och andra organisationer inom arkitekturområdet.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Din kompetens

För den här rollen krävs det att du har teknisk utbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet av IT-arkitekturarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har en bakgrund inom systemutveckling med agila metoder. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med kravställningsarbete inom system- och applikationsområdet samt har erfarenhet av integrationslösningar. Vi ser även positivt på om du har tidigare erfarenhet från stor eller medelstor IT-organisation/företag samt erfarenhet av utveckling och arkitektarbete i miljöer som ställer höga krav på säkerhet.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god social förmåga som är lyhörd och på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt kan kommunicera med olika yrkesgrupper. Du värdesätter andras kunskap och har förmåga och intresse att stödja andra. För att lyckas i rollen behöver du ha en förståelse för och erfarenhet av samarbete med tekniker och olika typer av kravställare. Därtill är det viktigt att du har förmågan att se helheten och kan ta ett övergripande ansvar för IT-lösningar.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 83. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-11-14.

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb