Data Visualization/BI-analytiker till Aller Media

Rekryterare
Aller Media
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 25 oktober 2019
Stängs
den 20 november 2019
Ref:
F2FC3FFD-3284-42B8-91A7-E884FC80A904
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga upp världens vassaste analysteam? Aller Media söker en Data Visualization Expert/BI-analytiker!

Aller Media är en mediebyrå som står redo att bli mer datadrivna. Vi har en spännande resa framför oss och bygger nu en organisation för framtiden, du får här ett unikt tillfälle att vara med från start.

I rollen som Data Visualization Expert får du arbeta med spännande datamängder och, genom att visualisera och genomföra beräkningar & aggregeringar, säkerställa smartare och effektivare beslut i affären. Ditt arbete kommer skapa stort värde för varumärken som ELLE, Baam och Residence. Analysteamets arbete stöttar hela bolaget och du får stora kontaktytor så väl på våra svenska kontor (i Stockholm och Malmö) som nordiskt på våra systembolag inom koncernen Aller Group.

Hos oss får du jobba mot en tydlig vision - att göra Sveriges kvinnors livs rikare.

VI ERBJUDER DIG

  • Möjligheten att vara med och utveckla helt nya verktyg där din insats kommer skapa stort värde och effekt för hela Aller Media
  • Vara med och driva digitaliseringen av en av nordens största mediehus
  • Bli en del av ett familjärt och välkomnande bolag som värdesätter samarbete och gemenskap
  • Bli en del i ett team som har en härlig start-up kultur, men med tryggheten av ett större bolag
  • En arbetsplats som just nu totalrenoveras och som är beläget i centrala Stockholm, vid Östermalmstorg


DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Data Visualization Expert kommer du få ansvara för utvecklingen av Aller Medias nya BI-lösning. Du blir expert inom visualisering på Aller Media och kommer arbeta nära en Data Engineer som har ansvaret att strukturera data och integrera datakällor. Det innebär bland annat att du kommer:

  • Vara ansvarig för utveckling, UX och testning av dashboards från grunden, samt att göra aggregeringar/beräkningar för att få fram specifika KPI:er
  • Bestämma de övergripande riktlinjerna för framtida arbete i BI-verktygen för att säkerställa smarta och enkla lösningar
  • Tillsammans med teamet driva frågan om hur KPI-strukturen i bolaget ska se ut för att ge ett framtidssäkrat stöd för såväl ledning som den operativa verksamheten


DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer arbeta i analysteamet bestående av fem kollegor, alla väldigt nyfikna, motiverade och kunniga. Teamet är självstyrande under en väldigt modern och stark ledare. Du ges stort mandat samtidigt som du får det stöd du behöver för att komma in i arbetet och i organisationen.

MER OM DIG

På Aller Media möter du en organisation i förändring. Vi ser gärna att du jobbat med data i ett bolag som har användaren/kunden i fokus och att du har ett genuint intresse av att skapa värde som kan bidra till affären i stort.
Eftersom vi står inför uppbyggnaden av en ny datalake ser vi att din input kommer att ha stor påverkan i strukturen för den och du kommer tillsammans med analysteamet och verksamheten arbeta fram leading practice för hur ni ska arbeta med data i stort. Ett krav är att du arbetat med något välkänt BI- och visualiseringsverktyg såsom Tableau, Power BI eller Qlik.

Vidare har du erfarenhet av att designa och bygga användarvänliga och smarta dashboards och har bra kunskaper inom SQL, kunskaper inom något objektorienterat programmeringsspråk såsom Python, Scala eller Java är ett plus. Rollen är affärsnära med många kontaktytor varför vi gärna ser en person som är trygg i att kommunicera data och analys på ett enkelt sätt på svenska eller engelska.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

 

Liknande jobb

Liknande jobb