Regeringskansliet söker utvecklare och specialister inom IT

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 oktober 2019
Stängs
den 25 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-Verksamhetsstöd och It-Arbetsplats, RK IT, Förvaltningsavdelningen
På Regeringskansliets it-enhet är vi stolta över att leverera it-stöd med hög kvalitet och säkerhet till Sveriges regering, Regeringskansliet och Sveriges ambassader. För att möjliggöra vår digitala transformation krävs nya kreativa lösningar, nya arbetssätt och nya roller - vi söker nu flera medarbetare för att ta det klivet. Vill du vara med och göra skillnad och vara en drivande del i Regeringskansliets arbete med att utveckla och forma it-lösningar för att möta morgondagens digitala arbetssätt?  

Vi söker just nu följande tjänster:

 • It-specialist för mobilitet

 • DBA

 • DevOps Engineer

 • Test- och utvecklingsledare

 • System Developer/Systemutvecklare Sharepoint

 • Templates System Manager/Teknisk systemförvaltare dokumentmallar

Läs vidare längre ner om den eller de tjänster som intresserar dig.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
I det långsiktiga arbetet med att forma den framtida digitala arbetsplatsen kommer du att ha en central roll. I nära dialog med verksamheten och våra leverantörer ingår du i ett team med erfarna kollegor som tillsammans tar ansvar för utveckling, förvaltning och drift av Regeringskansliets digitala plattform. Du har ett tydligt ansvarsområde men känner också ansvar för helheten där vi i teamet hjälper varandra framåt. Erfarenhetsutbyte sker löpande och dialogen präglas av tillit, öppenhet och respekt. Du är nyfiken och bevakar ständigt utvecklingen inom ditt område och föreslår nya lösningar när så krävs för att säkerställa att vi levererar det lämpligaste stödet för digitalisering och nya arbetssätt till vår verksamhet.

Hos oss är inte bara din kompetens viktig utan också din attityd och personlighet, vi är övertygade om att olikheter bidrar till bättre leveranser. Du har frihet under ansvar och din kreativitet, nyfikenhet och initiativförmåga är viktig för den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Du ges stora möjligheter att ta initiativ och vidareutveckla din kompetens. Vi tror på sambandet mellan produktivitet och god hälsa och ser därför positivt på att du nyttjar den möjlighet som finns till friskvård.
 
Din bakgrund
Vi söker dig som är nyfiken, har ett eget driv och kontinuerligt utvecklar din egen kompetens. Du har förmåga att obehindrat förflytta dig från att se detaljer till helhetsperspektiv. Vi söker dig med högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för befattningen. Tjänsterna kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är yrkeserfarenhet inom drift, förvaltning och utveckling av it-system på operativ teknisk nivå. Tjänsterna kräver kunskap om Windows Server, Active Directory, samt allmän kunskap om kända nätverkstopologier och säkerhetslösningar.

Lediga tjänster:

It-specialist för mobilitet

Som specialist inom Enterprise Mobility Management får du både en operativ och strategisk roll i en viktig och spännande verksamhet. Du och ditt team ansvarar för att tillhandahålla ett applikationsutbud på smartphones och surfplattor som är uppdaterat och relevant samt att mobilitetsplattformen utvecklas och underhålls. I arbetet ingår anpassning och design av MDM/EMM för nya tjänster, uppdatera och underhålla systemen med ny mjukvara, genomföra felsökning samt ha dialog med både verksamhet och leverantörer. Rollen innebär också att stötta i förvaltningen av certifikatutfärdande system genom bl a utfärdande av certifikat, revokering, felsökning, design samt dokumentation.

Krav:

 • Minst 5 års yrkeserfarenhet inom drift, förvaltning, och utveckling av it-system på operativ nivå, företrädesvis inom områdena EMM/MDM, PKI och terminalserverteknik.

Meriterande:

 • Praktisk kunskap om en eller flera EMM/MDM-lösningar

 • Praktisk kunskap om integrationer av mobila lösningar i befintlig it-infrastruktur.

 • Kunskap om PKI och integrationer av certifikatutfärdande system, t.ex. webserver och smartkortverktyg.

 • Kunskap om system för skyddande av kryptonycklar och dess administration.

 • Kunskap om tekniska lösningar för identitets- och åtkomsthantering

 • Kunskap om Citrix XenApp


DBA

Som databastekniker utvecklar och styr du databasstrategin ur ett tekniskt perspektiv, du sätter upp nya databasinstanser enligt behov från olika projekt och uppdrag. Du uppgraderar serverversioner och bistår med felsökning och prestandaoptimering. I det dagliga arbetet ingår backup och underhåll, licens och certifikatshantering och övervakning.

Meriterande:

 • Erfarenhet av felsökning och prestandaoptimering av databaser

 • Erfarenhet av tSQL

 • Kunskap om klustring och skalning av databaser

 • Kunskap om virtualisering och Microsoft Windows Server

 • Erfarenhet av högtillgängliga lösningar som bygger på SQL AlwaysOn
   

DevOps Engineer

Arbetet innebär att leda arbetet med att skapa en effektiv och smidig process från utveckling och test till produktionssättning och drift. Tillsammans med övriga medarbetare ta fram riktlinjer och arbetssätt men även att designa väl integrerade it-lösningar. Du kommer också att inneha rollen som övergripande systemförvaltare för vår Azure-miljö där vi idag bedriver delar av vårt test- och utvecklingsarbete.

Meriterande:

 • Vi tror att du har arbetat med att automatisera manuella moment.

 • It-säkerhet är viktigt för dig

 • Deployment and release management är områden som är centrala i ditt arbete.

 • Arbetet kräver att du är mycket strukturerad, är en duktig kommunikatör och att du trivs med att arbeta i team.

 • Erfarenheter inom Azure IaaS samt PaaS.


Test- och utvecklingsledare

Som testledare hos oss kan du själv ta testledarrollen i vissa uppdrag eller stötta projektledare och förvaltning med beprövade agila verktyg för att planera och spåra arbeten. I tjänsten ingår också ansvar för att planera och förvalta teststrukturen och ta fram riktlinjer och arbetssätt som förenklar för både projekt och förvaltning.

Meriterande:

 • En bakgrund som testare, testledare, systemutvecklare eller systemförvaltare med ett gediget intresse för att få en väl fungerande och smidig utvecklingsprocess.

 • Erfarenheter inom Azure PaaS.


System Developer/Systemutvecklare Sharepoint

Som systemutvecklare kommer du att ansvara för att designa, utveckla och underhålla nya och befintliga applikationer på SharePoint-plattformen. Detta inkluderar att omvandla verksamhetskrav till tekniska lösningar och att proaktivt arbeta för förbättringar av leveranser inom SharePoint. Du kommer att delta i ett team av andra SharePoint-utvecklare och arbeta med utvecklingsaktiviteter, felsökning och med andra linjens support

Meriterande:

 • Den vi söker har god erfarenhet av SharePoint Provider Hosted addins och SharePoint Framework (SPFx).

 • Du är van att bevaka och följa praxis och riktlinjer för plattformen och ser till att den kod som utvecklas dokumenteras väl för att underlätta framtida förvaltning.

 • Du är också väl bekant med programmering i C # .NET, JavaScript och Powershell.

 • Du har arbetat med Agila metoder och i Azure DevOps eller motsvarande.

 • Kännedom om SQL syntax och lagrade procedurer


Templates System Manager/Teknisk systemförvaltare dokumentmallar

Mycket av arbetet inom Regeringskansliets kärnprocesser stöds av dokumentmallar, till exempel lagstiftning- och budgetarbete. Som teknisk systemförvaltare arbetar du med att fram lösningsförslag och nya versioner tillsammans med förvaltningsledare it. Du jobbar lösningsorienterat med ärenden som kommer in. I ansvarsområdet ingår att långsiktigt planera och utveckla Regeringskansliets it-system för mallar och omvärldsbevaka området kring texthantering.

Meriterande:

 • Du har erfarenhet av området it-förvaltning från en större organisation och erfarenhet av att arbeta framtidsinriktat med dokumenthantering och mallösningar.

 • Rollen kräver vidare att du har erfarenhet av Office Tools for Visual Studio, .Net, XML.

 • Övergripande kunskap om källkodshantering i t ex Azure DevOps

 • Grundläggande kunskaper om SQL och Sharepoint.


Övrigt
Anställningarna inleds med sex månaders provanställning.

Befattningarna är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobben och vad vi erbjuder, kontakta chef Birgitta Krutrök tel. 08-405 11 85. För övriga frågor går det bra att kontakta personalhandläggare Magnus Karlsson tel 08- 405 53 66. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00; SACO (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST  (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 25:e november 2019
 

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb