Utvecklare/systemspecialist, enhet teknikutveckling, Skånetrafiken i Hässleholm

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Hässleholm (Kommun), Skåne
Annonserat
den 28 oktober 2019
Stängs
den 17 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gör skillnad. Varje dag.

Varje dag reser cirka 250 000 personer med Skånetrafiken. Att resa med kollektivtrafik ska vara både enkelt och attraktivt och vi arbetar intensivt med att öka punktlighet och framkomlighet samt att utveckla kundens upplevelse. Att resa med Skånetrafiken ska vara det självklara och hållbara valet.

Avdelning digitalisering och IT (DoIT) på Skånetrafiken i Hässleholm förvaltar och utvecklar de systemlösningar och den teknik som används av verksamheten för att planera, genomföra och följa upp trafiken. Inom enheten för teknikutveckling är vi 17 engagerade kollegor och vårt primära fokus är att utveckla och förvalta teknik- och systemlösningar för trafikinformation och presentation, försäljnings- och fordonsteknik. Detta inkluderar utrustning på våra fordon, hållplatser och stationer.

Vi på Skånetrafiken arbetar nu med stort fokus på att revolutionera kollektivtrafiken under de kommande åren och vi vet att vi kan! När vi nu ska ta fram framtidens Veichle Information System (VIS) för bussar i kollektivtrafik och därmed ersätta dagens fordonsdatorer välkomnar vi dig som vill skapa värde genom att vara med och driva denna utveckling.

Har du en gedigen kunskap inom systemutveckling, systemarkitektur eller teknisk projektledning och söker en möjlighet att ta dig an ett större perspektiv? Motiveras du av att driva utveckling, projekt och att skapa relationer? Då kan detta vara chansen för dig!

Arbetsuppgifter

Att vara med och ta fram framtidens Veichle Information System (VIS) för bussar i kollektivtrafik är ett spännande uppdrag på många sätt. Tillsammans med våra underleverantörer är du med och utvecklar systemlösningen genom att designa, uppfinna samt kravställa utifrån våra behov. Detta innefattar allt från verksamhetsbehovsanalys, omvärldsbevakning till delprojektledning, workshops, kravställning av lösningar och integrationer för vår fordonsplattform och dess system och slutligen att implementera lösningen och genomföra användartester och uppföljning på fältet i bussar och depåer. I införandet ingår även arbetet med tillstånd, säkerhet, certifieringar och anpassningar av fordonen. Du arbetar sedan löpande med förvaltning och vidareutveckling av den nya lösningen. I denna roll driver du en stor del av ditt arbete självständigt, samtidigt som du alltid har stöd av dina fem kollegor i team fordon. Vi har även ett gott samarbete med kollegor på våra systerenheter inom digitalisering och IT.

Detta är en varierande tjänst där du får använda din förmåga och goda förståelse för utveckling av system, samtidigt som det är en relationsskapande tjänst med många kontaktytor.

Josefine arbetar som projektledare och lösningsarkitekt inom enhet teknikutveckling.
- Jag jobbar både med utvecklingen av vårt kommande fordonssystem VIS och ett framtida trafik- och kundledningssystem för vår operativa verksamhet. Att vara med och ta fram framtidens lösningar för en mer proaktiv störningshantering och kundledning är enormt utmanande och givande. Här får man vara med och förändra på riktigt! En verkligt spännande arbetsplats helt enkelt med högt tempo och mycket action.

Peter arbetar som fordonsspecialist och utvecklare för bussteknik.
- Resenärernas förväntningar på korrekt information ställer höga krav på utrustningen som monteras i Skånetrafikens fordon, vilket gör att jag tillsammans med underleverantörer ständigt måste uppfinna, kravställa och utveckla robusta och framtidssäkrade lösningar. Just nu tar jag fram upphandlingsdokument kring tekniska krav till kommande upphandlingar av busstrafik. Parallellt är jag med och tar fram en gemensam Europeisk standard kring tekniskutrustning i kollektivtrafikens fordon. Mitt jobb på Skånetrafiken är både utvecklande och roligt då teknikutvecklingen alltid går framåt. Sen är det en extra förtjänst att arbeta för ett större syfte där jag som person kan bidra till ett mer tillgängligt och hållbart Skåne.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är kreativ och analytisk och har förmågan att se olika perspektiv och lösningar när du arbetar med systemutveckling. Du trivs med ett strategiskt och utvecklingsorienterat perspektiv, att driva frågor självständigt och samtidigt få arbeta mer operativt med exempelvis testning. För att bli framgångsrik i den här rollen är din sociala kompetens avgörande och du upplevs som kommunikativ, relationsskapande, lyhörd och förtroendeingivande i din kontakt med andra. Ditt förhållningssätt bygger på nyfikenhet och prestigelöshet.

Vad gäller din formella utbildning vill vi att du har högskoleutbildning eller motsvarande inom IT, exempelvis med inriktning systemvetenskap, datalogi eller informatik. Du bör ha tidigare erfarenhet inom systemutveckling, testning eller programmering och nu vilja arbeta med ett bredare perspektiv. Har du utbildning eller erfarenhet inom projektledning ser vi det som starkt meriterande. Det är även värdefullt om du har certifiering i ITIL. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Du arbetar på vårt huvudkontor i Hässleholm. Dit reser du enkelt med tåg på 20 minuter från Kristianstad, 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg.

Övrigt

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Liknande jobb

Liknande jobb