IT-FORENSIKER TILL IT-FÖRSVARSFÖRBANDET

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 28 oktober 2019
Stängs
den 24 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Försvarsmakten utsätts dagligen för intrångsförsök i våra IT-system, intrångsförsök som i värsta fall skulle kunna slå ut försvarsviktiga funktioner som upprätthåller ett säkert Sverige. IT-säkerhetsrelaterad brottslighet ökar, vilket också ställer högre krav på att vi kan säkra spår och utreda händelser. Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan, IT-försvarsförbandet (ITF), har i uppgift att försvara myndighetens IT-system mot attacker och upprätthålla en god IT-säkerhet. Vi förstärker nu med ytterligare IT-forensiker till förbandet.

ITF är en del av Försvarsmaktens telekommunikations – och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att arbeta med IT-forensisk undersökning av datamedia. Det innebär en bredd av uppgifter inom digital kriminalteknik där du självständigt får möjlighet att planera och driva ditt arbete framåt. Det som gör oss unika inom branschen är att du har möjlighet att fördjupa dig i dina ärenden och kan lägga mycket tid på analys och problemlösning för att gå till botten med de händelser du utreder.  Tillsammans med kollegor kommer du även att få vara med och vidareutveckla funktionen som IT-forensiker och hitta nya arbetssätt. I rollen kommer du också att få delta i olika typer av utvecklingsprojekt inom förbandet. Stort utrymme ges till personlig utbildning och kompetensutveckling då arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning med en relevant inriktning för tjänsten alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt, exempelvis PHS Etapp 2 i IT-forensik.
  • Flerårig erfarenhet av IT-forensisk analys av datamedia.
  • Erfarenhet och kompetens inom någon eller flera av följande områden: undersökning av mobiltelefoner, undersökning av minnesdumpar, nätverksforensik, erfarenhet av husrannsakan, kunskap om nätverksteknik, programmering, bild/videohantering, praktisk erfarenhet av IT-hårdvara.
  • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av moderna operativsystem, de vanligaste IT-forensiska verktygen samt forensiska metoder.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Körkort B.

Meriterande

  • Förmåga och erfarenhet av att analysera skadlig kod.
  • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt.
  • Militär grundutbildning.

Personliga egenskaper

Du har en fallenhet för problemlösning och är analytisk i din läggning. Du har högt säkerhetsmedvetande och som person har du integritet och är kvalitetsmedveten. Du har en god samarbetsförmåga och kan växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att arbeta i grupp.

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Anna Dahlberg, tfn 0171-49 26 17

Välkommen med din ansökan senast den 24 november. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1916” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb