Systemtekniker med inriktning server och lagring

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 oktober 2019
Stängs
den 17 november 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Önskar du ett utvecklande och varierande arbete i en modern och säker it-miljö? Riksdagsförvaltningens it-avdelning söker nu en engagerad och teknikintresserad systemtekniker som vill vara med och bidra till att skapa värde för verksamheten.

Här får du arbeta med infrastrukturdrift inom server, lagring och backup. Du får stora möjligheter till att utvecklas inom samtliga områden. Arbetet omfattar nära samarbete både inom sektionen och över sektionsgränserna. Vi har en öppen kultur och värderar dig som person. Du kommer att bli en del av ett gäng som drivs av en stor passion för teknik, problemlösning och att kunna hjälpa varandra.

Dina arbetsuppgifter

Som systemtekniker i Riksdagsförvaltningen erbjuds du varierande arbetsuppgifter inom ett område som är grundläggande för it-avdelningens leverans till verksamheten. Du kommer att jobba i en grupp där tyngdpunkten ligger på drift och underhåll av Riksdagsförvaltningens server- och lagringsmiljöer. Kapacitetsplanering, konfigurering och uppsättning av nya lösningar ingår också i arbetsuppgifterna. I rollen som systemtekniker kan det bli aktuellt med någon form av beredskapstjänstgöring.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av drift och underhåll av Windowsbaserade it-miljöer och virtualisering. Du behöver ha förmåga att arbeta proaktivt samt planera och organisera ditt arbete. Vi tror även att du gillar att samarbeta med andra och att du bidrar med engagemang och kunskap till gruppen.

Du ska ha erfarenhet och kompetens inom:

 • Windows Server 2016/2019
 • Active Directory
 • virtualisering (VMWare)
 • övervakning och felsökning
 • nätverk

Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av:

 • lagring
 • backup
 • SCCM
 • MS SQL
 • patchhantering

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern it-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar. Parallellt med våra leveranser arbetar vi för att utveckla oss själva och vårt arbetssätt där ditt engagemang kan göra skillnad. It-avdelningen består av cirka 120 medarbetare med uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen är fördelad på tre enheter. Den aktuella rollen är placerad på enheten it-produktion, med ett sextiotal medarbetare.Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och till den övriga myndighetsförvaltningen. It- avdelningens stöd är också ett viktigt inslag för kommunikationen med allmänheten.

Anställningen omfattar heltid och är tillsvidare. Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Ansökan

Ansök senast den 17 november. 

Kontakta oss 

 • Bengt-Erik Helin, sektionschef, 08-786 53 02

 • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.

Liknande jobb

Liknande jobb