Scania

Testingenjör med intresse för styrning av drivlina

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 30 oktober 2019
Stängs
den 16 november 2019
Ref:
20193546
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ta chansen att vara med och påverka framtidens drivlinor!

Är du en testare som tycker att det är viktigt med miljövänliga och hållbara transporter? Det är det vi arbetar för varje dag. Scania är på en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare drivlinor, utsläppspåverkan samt lösningar för elektrifiering. Som testingenjör får du en bred kunskap om styrsystemet och får en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran.

Nu har du ett guldläge att hoppa på lastbilen mot morgondagens testning. Inom utvecklingen av drivlinestyrsystem så söker vi nu testingenjörer. Som testingenjör ges du möjligheten att vara med och utveckla en spännande och allt mer global produkt. Du kommer att tillhöra en testorganisation som ständigt utmanas och utmanar med sina tester.
Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.

Dina Arbetsuppgifter
Som testingenjör arbetar du med att designa och utföra tester för funktioner i drivlinestyrsystemet. Som testingenjör ingår du förutom i testteamet också i ett team hos funktions- och mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen.

Du designar, automatiserar och analyserar tester för verifiering av Scanias egenutvecklade drivlinestyrsystem. Du använder moderna testtekniker i olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop) samt fordon för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Dina utvecklingsmöjligheter hos oss är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet test eller ta ansvar för ett team av testingenjörer och vara ansvarig för planering och leveranser.
Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela företaget.

Din profil
Du är en nyfiken och driven ingenjör med erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling. Vi ser gärna att du har ett fordonsintresse och generell fordonskunskap och även mer specifik kunskap om drivlinans komponenter är meriterande. Erfarenhet och intresse av Python, inbyggda system och test ses också som en fördel. Du har europeiskt körkort för bil samt behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

För mer information är du mer än välkommen att höra av dig till oss
Johan Kingstedt, Head of System Test Transmission
johan.kingstedt@scania.com, 08-553 89672

Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.