Scania

30 hp - Automotive Ethernet framtidens fordonskablage

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 31 oktober 2019
Stängs
den 2 januari 2020
Ref:
20194343
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ingress
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund
I en värld/marknad där framtiden går mot autonoma fordon ställs Scania mot nya och spännande utmaningar. Lastbilen utvecklas mot mer avancerade komponenter där krav på högre bandbredd vid dataöverföring är nödvändigt. Kraven på kablage och dataöverföring ökar vilket leder till att vi behöver hitta nya lösningar.

Automotive Ethernet är ett fysiskt nätverk som används för att ansluta komponenter i ett fordon genom ett trådbundet nätverk.

Mål
Syftet är att hitta provmetoder och krav för att kunna säkerställa att Automotive Ethernet fungerar tillförlitligt samt tillräckligt bra för att kunna användas med de nya avancerade komponenterna och dess funktioner.

Uppdragsbeskrivning

  • Övergripande omvärldsanalys - vad finns på marknaden idag?
  • Ta fram provmetoder och krav.
  • Utvärdera provmetoderna med hjälp av lämplig utrustning.


Utbildning/linje/inriktning
Vi söker dig som studerar till civilingenjör inom elektroteknik, farkostteknik, informationsteknik och teknisk fysik. Du har god samarbetsförmåga, är öppen och utåtriktad samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Antal studerande: 1

Startdatum för ex-jobbet: Q1 2020

Beräknad tidsåtgång: 20 hela arbetsveckor

Kontaktpersoner och handledare
Hannibal Aho, handledare, 08-553 80027, hannibal.aho@scania.com
Jon Lindholm, gruppchef, 08- 553 89136, jon.lindholm@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb