MUST SÖKER TEKNIKSPECIALIST TILL WEBBUNDERRÄTTELSEAVDELNINGEN

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 november 2019
Stängs
den 6 december 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Webbunderrättelseavdelningen vid Musts underrättelsekontor bedriver inhämtning och bearbetning av information på internet och delger mottagare både inom och utanför Försvarsmakten. Vid avdelningen finns en sektion som stödjer produktionen med metod- och teknikutveckling. Vi expanderar nu vår teknikgrupp och söker dig som vill utveckla vår verksamhet tillsammans med oss.

Hos oss börjar du för att du vill arbeta med frågor som är viktiga och vill bidra till ett starkare försvar av Sverige och värna svenska intressen. 

Här får du arbeta i en miljö där teknikspecialister, metodutvecklare och analytiker  dagligen samarbetar. Tillsammans gör vi verksamheten effektiv och kvalitativ.

Vi har en uttalad ambition att ligga i framkant avseende den digitala inhämtningsmiljön vi verkar i och därför är vi måna om att medarbetare kontinuerligt utbildas och utvecklas.

Din arbetsplats är vid Försvarsmaktens Högkvarter i Stockholm men det förekommer även resor där du representerar Must i internationella sammanhang.

Som anställd i Försvarsmakten ingår i arbetet att avsätta tid för fysisk träning. Försvarsmakten erbjuder ett mycket bra friskvårdsutbud och du får träningskläder samt ersättning för träningsskor.

Vi ser generellt positivt på medarbetare som är goda skribenter och som kan hålla en bra föredragning på såväl svenska som engelska. På Must uppskattar vi också ytterligare språkkunskaper, erfarenhet från internationella sammanhang eller militär kompetens.

Vi ser gärna att du som söker är kvinna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utveckla nya lösningar och metoder till stöd för webbunderrättelseinhämtning. 

Arbeta med små och stora utvecklingsprojekt internt men även gentemot externa parter. 

Bedriva teknisk webbunderrättelseinhämtning.

Initiera och leda kompetensutvecklingsinsatser, både för egen del och för andra.

Krav

  • Akademisk examen; företrädesvis inom data- eller systemvetenskap
  • Goda kunskaper i något av språken Python eller Ruby
  • Erfarenhet av webbutveckling
  • God förståelse för IT-säkerhet
  • Goda kunskaper i Windows

Ovan ställda kvalifikationer ska kunna verifieras genom intyg eller referenser.

Meriterande

  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom relevanta ämnesområden. 
  • Erfarenhet av underrättelseverksamhet
  • Erfarenhet av projektledning eller systemutveckling
  • Kunskap om bearbetning och visualisering av stora datamängder
  • Kunskap om virtualiseringstekniker

Personliga egenskaper  Du som person är allmänbildad, nyfiken och kreativ samt har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vidare krävs god förmåga att kunna initiera och driva egna ärenden.Tjänsten kräver gott omdöme och hög integritet, starkt säkerhetsmedvetande och god samarbetesförmåga. Att vara strukturerad och ha en hög stresstålighet är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning där 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde Q1 2020. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan mailas till must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter är för SACO Anders Markow, för OFR/O Roger Ericsson och för OFR/S Katarina Kruse. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-06. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb